Săptămâna Prevenirii Criminalităţii la Bucureşti

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii la Bucureşti

Ne aflăm în Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, un program susţinut de Poliţia Capitalei şi conceput pentru a oferi oamenilor informaţii utile.

Programul a demarat luni, 30 septembrie 2013, cu Ziua prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, la sediul Federaţiei Române de Rugby.

Astfel, de la ora 10.00, au avut loc o serie de activităţi precum: parada ţinutelor recomandate de elevi tinerilor (acestea au fost create de elevii de la Liceul Tonitza cu sprijinul Mod Conf), premierea „Celor mai buni parteneri 2013', instituţii publice şi private care au susţinut activitatea de prevenirea a criminalităţii, prezentarea tinerelor selectate de Clubul Agronomiei.

În continuare, marţi, 1 octombrie 2013, a fost celebrată Ziua prevenirii violenţei în familie, între orele 10.00-14.00.

Astfel, toate cele 26 de secţii de poliţie şi sediul central au amenajat birouri de relaţii cu publicul şi proximitate în faţa secţiilor de poliţie.

Cu sprijinul partenerilor, în Centrul Vechi a fost prezentată o piesă de teatru (ora 11.00), pe baza unui caz real, o victimă care este internată în prezent într-unul dintre adăposturile ONG. Acestei acţiuni i s-a alăturat şi Alexandra Stan. „Nu bate, mai bine cântă!' este mesajul pe care aceasta vrea să îl transmită.

Miercuri, 2 octombrie 2013, are loc Ziua prevenirii furturilor din locuinţe. Evenimentele se vor desfăşura între orele 10.00-17.00.

În parcul din faţa Primăriei Sectorului 2 va fi amenajat un târg de echipamente de siguranţă compus din 12 standuri. Vor participa 11 firme şi poliţiştii Capitalei, care vor prezenta cele mai noi tehnologii pentru siguranţa personală şi siguranţa locuinţei.

Materialele de informare pe care Serviciul de Prevenire le va distribui cetăţenilor vor fi multiplicate în colaborare cu Poliţia Locală Sector 2.

Joi, 3 octombrie 2013, a fost declarată Ziua prevenirii tâlhăriilor, când în intervalul orar 10.00-14.00, vor avea loc mai multe acţiuni.

Astfel, la Piaţa Unirii, zona „Banca Religiilor' va exista un stand de informare, flancat de două panouri tematice de dimensiuni mari. Se vor oferi materiale de informare, tricouri, şepci, pixuri, insigne realizate în colaborare cu Poliţia Locală Sector 5.

Vineri, 4 octombrie 2013, este Ziua educaţiei rutiere, când activitatea va fi gestionată de structura de specialitate a Brigăzii Rutiere. La sediul Brigăzii Rutiere va fi organizat un eveniment „Porţi deschise' la care vor participa circa 40 de copii.

Patrulele şcolare îi vor învăţa pe copii despre regulile de circulaţie. Cu acest prilej vor fi distribuite materiale informativ-preventive.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri