Șamponul pentru copii de la Johnson & Johnson, contaminat cu azbest

Johnson&Johnson contaminat

UPDATE: Într-un comunicat emis la redacție de reprezentanții Johnson & Johnson se precizează faptul că produsele Johnson & Johnson pot fi folosite în siguranță, rezultatele ajunse în presa din România aparținând unor analize intermediare. Mai mult decât atât, reprezentanții companiei spun că nu există o metodă de testare recomandată pentru a testa prezenţa formaldehidei în şampon.

Redăm, mai jos, conținutul comunicatului:

Dorim să afirmăm, în mod clar, faptul că produsele noastre sunt sigure şi procesul nostru de asigurare a calităţii este printre cele mai riguroase din întreaga lume şi în conformitate sau peste standardele de siguranţă impuse de fiecare ţară în care produsele noastre sunt comercializate. Compania Johnson & Johnson este în deplină conformitate cu cerinţele şi standardele de reglementare care sunt în vigoare în India în ceea ce priveşte producţia şi testarea tuturor produselor noastre.

La începutul acestui an, reprezentanţii Centrului de Control a Medicamentelor din Jaipur, Rajastan au prelevat şi au testat eşantioane din şamponul Johnsons Baby cu deplina noastră cooperare pe durata acestei activităţi. Nu acceptăm rezultatele intermediare care ne-au fost comunicate şi potrivit cărora eşantioanele menţionate „conţin ingrediente dăunătoare – testate pozitiv pentru formaldehidă'.

Reprezentanţii guvernului nu au prezentat metodele de testare, sau alte concluzii de ordin cantitativ. Acest aspect este îngrijorător în condiţiile în care nu există o metodă de testare recomandată sau solicitată pentru a testa prezenţa formaldehidei în şampon potrivit standardelor în vigoare. Compania noastră a confirmat autorităţilor din India faptul că formaldehida nu este prezentă ca ingredient în şamponul nostru, respectiv şamponul Johnsons Baby nu conţine niciun ingredient care în timp să poată elibera treptat formaldehidă. 

Produsele noastre pot fi utilizate în siguranţă şi respectă toate standardele în vigoare potrivit Actului D&C şi reglementărilor D&C. Rezultatele Centrului de Control a Medicamentelor din Jaipur, Rajastan nu menţionează faptul că respectivele mostre conţin azbest. Am contestat rezultatele intermediare ale analizei realizate de Guvern despre care considerăm că au la bază metode de testare necunoscute. În urma procesului corespunzător în temeiul legii, cererea înaintată autorității relevante este în aşteptare în vederea retestării eșantioanelor în cadrul Centrului de Control a Medicamentelor'.

Șamponul companiei americane Johnson & Johnson, unul dintre cele mai folosite produse pentru bebeluși, este contaminat cu azbest.

După ce pudra de talc a aceluiași producător s-a dovedit a fi dăunătoare, acum şamponul pentru bebeluşi este cel care a picat testele de calitate în India.

Șamponul pentru copii de la Johnson & Johnson, contaminat cu azbest

Autorităţile au anunţat că au găsit ingrediente dăunătoare, formaldehidă şi azbest, ambele cancerigene, în mostrele prelevate din două loturi.

Însă rezultatele testelor au fost respinse de reprezentanții companiei Johnson & Johnson.

După scandalul cu privire la conținutul pudrei de talc, compania a anunțat că problemele s-au rezolvat și a fost reluată producția.

Compania este obligată să plătească daune în valoare de aproximativ 30 de milioane de dolari unei femei din America, care s-ar fi îmbolnăvit de cancer după ce ar fi folosit pudra de talc produsă de cei de la Johnson & Johnson,

“Nu acceptăm rezultatele intermediare care ne-au fost date, care menţionează faptul că eşantioanele ar conţine ingrediente dăunătoare – identificate drept pozitive în privinţa formaldehidei.

Noi susţinem fără echivoc că produsele noastre sunt sigure şi că procesele de asigurare sunt printre cele mai riguroase din lume . Am confirmat autorităţilor indiene că nu adăugăm formaldehidă ca ingredient în şamponul nostru şi că acesta nici nu conţine vreun ingredient predispus să elibereze formaldehida” , a declarat un purtător de cuvânt al producătorului american, potrivit Reuters.

 

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri