Salariul minim va crește de la anul! Cât vor putea câștiga românii începând cu 1 ianuarie 2018

Românii primesc vești bune la final de an. Guvernul a aprobat, miercuri, majorarea salariului minim. Astfel, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va crește până la 1.900 lei, comparativ 1.450 cât a fost până acum. 

În ședința de ieri, Cabinetul Tudose a aprobat hotărârea de Guvern privind majorarea salariului de bază minim, potrivit digi24.com. Majorarea se aplică la 1 ianuarie 2018 și se datorează transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Salariul minim va crește de la anul

Potrivit Hotărârii de Guvern adoptate, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi majorat începând cu 1 ianuarie 2018 de la 1.450 lei lunar la 1.900 lei lunar. Acest salariu va fi valabil pentru un program complet de lucru de 166 de ore în medie pe lună. Este important de menționat și faptul că în această sumă nu sunt incluse sporuri și alte adaosuri.

Guvernul susține că majorarea salariului minim brut de la 1.450 lei la 1.900 lei reprezintă o creștere de 31,03% față de anul 2017. Această schimbare este influențatăde transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, care reprezintă 22,75%.

Astfel, pentru un program complet de lucru de 166 ore în medie pe lună, în anul 2018, valoarea medie orară a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată va reprezenta 11,40 lei/oră. Nivelul de 1.900 de lei al salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată a fost stabilit în urma dezbaterilor cu partenerii sociali, mai informează Guvernul.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cod galben de ninsori. Unde va ninge în minivacanța de 1 Decembrie?

Program metrou și RATB de 1 Decembrie. Cum vor circula mijloacele de transport în comun în cele 4 zile de vacanță?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri