S-a dat startul la vaccinare cu a treia doză: „Este măsura complementară care reduce riscul de infectare”

Începând de marți, 28 septembrie, cetățenii din România se pot vaccina cu a treia doză de vaccin împotriva virusului ucigaș. Cei care au făcut primele doze în urmă cu șase luni sunt eligibili.

Cea de-a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului restabilește eficiența în fața bolii cu 95%, potrivit declarațiilor coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Varianta Delta a luat cu asalt întreaga planetă. Repeziciunea cu care se transmite a alertat autoritățile și îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze cât mai repede.

Valeriu Gheorghiță a declarat că toți cei care s-au vaccinat în urmă cu șase luni, iar în acest timp să nu fi trecut prin boală deja se pot vaccina pentru a treia oară. Medicul îi îndeamnă pe români să se vaccineze, mai ales că Israelul are deja peste 50% din populație vaccinată cu a treia doză, iar rezultatele sunt încurajatoare.

„Peste 85% din cei peste 65 de ani au primit cea de-a treia doză de vaccin, iar rezultatele sunt foarte bune, în sensul în care eficienţa se restabileşte la peste 95% faţă de infecţie, faţă de a avea un test pozitiv şi la peste 97% faţă de formele gravă de boală care necesită spitalizare.

Ca atare, evident că riscul să ne infectăm a scăzut de cel puţin 11 ori comparativ cu persoanele care au primit doar două doze, iar riscul de a face o formă severă a scăzut de aproximativ 20 de ori la persoanele care au primit şi a treia doză comparativ cu cei care aveau doar două doze', a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Mai mut decât atât aceasta pare a fi singura soluție pentru a depăși acest val, mai ales că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 11.000 de cazuri noi.

„Și aici este foarte importat să înţelegem că pentru noi prioritar rămâne să creştem rata de acoperire vaccinală la nivel populaţional, pentru că este singura modalitate prin care putem încetini răspândirea virusului alături de o măsură foarte importantă şi anume masca de protecţie, este măsura complementară care reduce riscul de infectare şi fiind vaccinaţi având un risc foarte mic să facem o formă gravă de boală şi să ajungem la spital', a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare a treia doză se va face cu serul celor de la Pfizer sau Moderna, chiar și celor care au schema completă cu AstraZeneca.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri