Rușii fug de Vladimir Putin în Coreea de Sud. Ce au pățit când au ajuns acolo cu iahturile?

Disperați să evite convocarea militară pentru a lupta în Ucraina, peste 20 de ruși au navigat cu iahturi pe coasta Pacificului de Nord până în Coreea de Sud, dar majoritatea au fost refuzați și nu au fost lăsați să intre, a declarat miercuri, 12 octombrie, un deputat sud-coreean.

A avut loc o emigrare în masă a bărbaților cu vârsta de recrutare din Rusia de când președintele Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parțială la 21 septembrie. Majoritatea au fugit pe șosea, pe calea ferată și pe calea aerului spre Europa și țările vecine din fosta Uniune Sovietică, precum Georgia, Azerbaidjan și Kazahstan.

Sosiți la bordul a patru iahturi, 23 de ruși au ajuns în Coreea de Sud de la sfârșitul lunii septembrie, dar autoritățile au permis intrarea doar a doi dintre ei, a declarat deputatul An Ho-young, citând datele pazei de coastă.

Ceilalți “au fost respinși pentru că scopurile lor erau neclare și nu aveau documente suficiente”, a declarat deputatul, scrie Reuters.

Două iahturi au plecat marți de pe insula sud-coreeană Ulleung și din portul sud-estic Pohang, cu 15 ruși la bord, a declarat An.

Alte două iahturi au rămas în Pohang, iar unul dintre ele – rămas cu doar doi ruși la bord după ce doi au reușit să intre – intenționa să facă o călătorie lungă spre Thailanda, a adăugat deputatul.

Un oficial al Ministerului Justiției a declarat că nu are detalii despre cazurile iahturilor, dar rușilor li se permite în general să intre în țară fără viză, atât timp cât obțin o aprobare prealabilă prin intermediul sistemului electronic de autorizare a călătoriilor din Coreea de Sud.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri