Rusia în doliu: Ministrul rus, Yevgeny Zinichev, a murit în timp ce încerca să salveze un cameraman

Ministrul rus, Yevgeny Zinichev, a murit în timp ce încerca să salveze viața unei persoane în timpul exercițiilor de antrenament din orașul arctic Norilsk, au declarat autoritățile ruse.

Zinichev, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, participa la exerciții militare ale agențiilor de aplicare a legii din orașul Norilsk. Potrivit rapoartelor, oficialul rus, în vârstă de 55 de ani, care era un posibil succesor al lui Putin, a căzut de pe o stâncă în timp ce încerca să salveze un cameraman care se cufundase în apa înghețată.

A murit și regizorul de documentare Alexander Melnik, în vârstă de 63 de ani, pe care Zinichev încerca să-l salveze.

„Ne pare rău să vă informăm că, în timpul serviciului, încercând să salveze viața unei persoane în Norilsk în timpul exercițiilor interinstituționale pentru a proteja zona arctică de situații de urgență… Yevgeny Zinichev și-a pierdut viața într-un mod tragic', a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență.

„El și cameramanul stăteau la marginea unei stânci. Cameramanul a alunecat și a căzut în apă. Au fost mulți martori oculari, nimeni nu a avut timp să-și dea seama ce s-a întâmplat, în timp ce Zinichev s-a repezit în apă după un bărbat care căzuse și s-a prăbușit lovindu-se de stânci', a spus șeful RT, Margarita Simonyan.

Unii susțin că Zinichev a murit în elicopter în timp ce era transportat la spital de la locul accidentului.

Putin a fost informat despre moartea lui Kinichev, fiind într-o călătorie în Siberia.

„Președintele Putin oferă condoleanțe profunde pentru moartea tragică a lui Yevgeny Zinichev. Îi leagă mulți ani de muncă împreună. Aceasta este o mare pierdere. Președintele a trimis un mesaj cu condoleanțe familiei și prietenilor ministrului', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Russias emergencies minister Yevgeny Zinichev – a possible successor to Vladimir Putin – is killed trying to rescue a cameraman in ArcticSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Zinichev era căsătorit, avea un fiu și trei nepoți. Era fost ofițer KGB și FSB și fusese director adjunct al agenției de contraspionaj a Serviciului Federal de Securitate.

El a fost anterior guvernator al regiunii Kaliningrad și, la fel ca Putin, s-a născut în Leningrad, acum Sankt Petersburg. Din 2006 până în 2015, Zinichev a servit ca adjutant personal al lui Putin. Potrivit unor surse, Putin avea „încredere totală' în Zinichev.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri