Cum să te rogi îngerului tău păzitor. Rugăciunea care poate face minuni în viața ta

Rugăciunea către îngeri poate face minuni în viața ta! Îți amintești când erai mică care a fost prima rugăciune pe care ai învățat-o? Înger, îngerașul meu… Ei bine, chiar dacă nu mai ești de mult un copil, îngerul tău este tot acolo.

Făcând pentru tine aceleași lucruri. Doar tu l-ai uitat, el nu te-a părăsit. Și poate că uneori îți amintești de prezența lui, când, ca prin miracol, treci peste cumpene ca și când cineva te-a purtat pe aripile sale. Învață acum, ca adult, cum să te rogi îngerului tău păzitor.

Îngerii sunt cei dintâi pe care Dumnezeu i-a creat, fiind parte a lumii nevăzute. Despre ei, Sfântul Apostol Pavel și ucenicul lui, Sfântul Dionisie Areopagitul, ne spun că sunt împărțiți în nouă cete cerești, fiecare cu câte o misiune. Sunt Serafimii cei cu șase aripi, Heruvimii cei cu ochi mulți, Tronurile, Puterile, Stăpâniile și Domniile, Începătoriile, Arhanghelii și Îngerii.

Rugăciunea către îngeri poate face minuni în viața ta!

Aceștia din urmă sunt păzitorii divini loiali ai oamenilor. Fiecare om își primește la Botez propriul înger. El ne stă nevăzut pe umărul drept și are menirea de a ne îndruma în viață pe calea cea dreaptă. Tot el este „contabilul' faptelor noastre bune, înscriindu-le în Cartea Vieții, și totodată „avocatul' care ne va ține partea la Judecata Supremă.

El ar trebui să ne fie pe tot parcursul vieții cel mai apropiat prieten și sfetnic, pentru că în permanență se roagă pentru sufletul nostru și ne păzește în vremurile grele. Chiar dacă el se află în chip nevăzut cu noi, ar trebui să învățăm să îi ascultăm glasul, în adâncul sufletului nostru. Lui să îi spunem necazurile pe care le avem și lui ar fi bine să ne rugăm mai întâi. Iată o scurtă rugăciune către îngerul păzitor, pe care ar trebui să o spunem în fiecare seară:

„Îngerul lui Hristos, păzitorul meu cel sfânt și acoperitorul sufletului și trupului meu, iartă-mi toate câte am greșit în ziua de astăzi și de toată viclenia vrăjmașului meu celui potrivnic mă izbăvește; ca să nu mânii nici cu un păcat pe Dumnezeul meu, și te roagă pentru mine, păcătosul și nevrednicul rob, ca să mă arăți vrednic bunătății și milei Sfintei Treimi și Maicii Domnului meu Iisus Hristos și tuturor sfinților. Amin!'

Foto: Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse