Românii vor primi și a treia doză de vaccin Pfizer. La cât timp după rapel va fi făcută aceasta?

Românii vor primi și a treia doză de vaccin Pfizer. La cât timp după rapel va fi făcută aceasta?

Românii vaccinați cu serul Pfizer vor primi și a treia doză. Compania americană a anunțat că aceasta va fi administrată la 8-12 luni de la rapel pentru ca, astfel, oamenii să fie protejați în fața noilor mutații de coronavirus apărute. Potrivit experților din domeniul sănătății, imunitatea oferită de serul Pfizer este de cel puțin șase luni.

În prezent, Pfizer este singurul vaccin care include și cea de-a treia doză. Pfizer şi BioNTech anunțaseră la finele lunii februarie că testează o a treia doză a vaccinului anti-Covid-19 pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, dar a celei britanice și celei apărută în Africa de Sud.

În luna aprilie, cercetătorii de la cele două companii farmaceutice au ajuns la concluzia că oamenii imunuzați cu vaccinul Pfizer vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză. Albert Bourla, președintele Pfizer, a declarat că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului.

Pfizer intenţionează să producă la nivel mondial trei miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirus în 2021 şi patru miliarde de doze pentru anul viitor. UE are semnat un contrat de 1,8 miliarde de doze cu Pfizer. Totodată, compania testează şi un medicament oral experimental pentru tratarea Covid-19.

După Pfizer, și Moderna va introduce o a treia doză de vaccin după ce a anunțat în urmă cu o lună că speră ca, până la toamnă, să aibă disponibilă doza suplimentară pentru vaccinul anti-Covid pe care îl produce.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri