Românii se vor putea vaccina anti-Covid-19 direct din mașină. Unde se va deschide acest centru?

Românii se vor putea vaccina anti-Covid-19 direct din mașină. Unde se va deschide acest centru?

Campania de vaccinare anti-Covid-19 este în continuă dezvoltare. Autoritățile caută din ce în ce mai multe metode pentru ca oamenii să fie vaccinați în număr cât mai mare.

În județul Hunedoara se va amenaja un spațiu aflat în parcarea mall-ului din Deva pentru ca populația să se vaccineze direct din mașină. Acest centru se va deschide la data de 24 aprilie. Vestea bună este că oamenii nu vor avea nevoie de programare pentru a se vaccina împrotriva virusului SARS-CoV-2.

„Este o idee la care lucrăm de mai multe săptămâni. Am primit acceptul pentru organizarea unui asemenea centru de vaccinare în parcarea Shopping City Deva. Acolo vom putea merge cu patru fluxuri de vaccinare', a explicat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei, potrivit Agerpres.

Potrivit estimărilor, numărul de oameni vaccinați va crește semnificativ. Vaccinul folosit ar putea fi Johnson&Johnson, datorită dozei unice de administrare, dar și a condițiilor de stocare.

În județul Hunedoara au fost vaccinați până marți, 13 aprilie, 65.411 de locuitori dintre care 42.266 cu o doză, iar 23.145 cu ambele doze de vaccin, potrivit datelor oferite de Prefectură.

Până acum, în România s-au vaccinat 2.421.982 de români, dintre care 925.040 cu prima doză și 1.496.942 cu cea de-a doua doză. Cei mai mulți dintre aceștia, 1.794.515 români, au fost vaccinați cu Pfizer, 220.683 cu Moderna și 406.784 de români cu vaccinul AstraZeneca.

Ca reacții adverse severe au fost raportate 5.738 la vaccinul Pfizer, 5.636 AstraZeneca, iar la Moderna au fost doar 1.085 de reacții adverse.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri