Romani in Cartea Recordurilor

Cea mai mare panza pictata de copii
Elevii Liceului de Arte Plastice ,,Nicole Tonitza” din Bucuresti au intrat in cartea recordurilor reusind sa realizeze cea mai lunga panza pictata de copii din lume – 3.464,1 metri, pentru intinderea ei fiind necesare mai bine de 12 ore.

Record mondial la dans sincron
Un numar impresionant de persoane, majoritatea elevi ai scolilor din Municipiul Targoviste, jud. Dambovita, au doborat recordul mondial la dans sincron. 2.600 de targovisteni au dansat simultan timp de 6 minute pe melodia Follow the lider – The Soca Boys, in piata centrala a orasului.

Hora traditionala cu cei mai multi participanti
Cu ocazia sarbatorii nationale a Unirii si totodata, zilele municipiului, 13.828 de olteni, locuitori ai orasului Slatina, au intins cea mai mare hora. Recordul fusese detinut anterior de Bulgaria, cu un numar de 11.600 de participanti.

In perioada sarbatorilor de iarna din 2008, in Bucuresti a fost stabilit un record: "Cei mai multi Mosi Craciun care impart cadouri". 3.939 de bucuresteni imbracati in Mos Craciun "s-au aliniat la start" si au impartit cadouri in Piata Constitutiei.

Tot in 2008, Cleopatra Stratan a fost inclusa in carte drept "cea mai tanara interpreta de succes", pentru ca la varsta de 3 ani a reusit sa sustina un concert live de doua ore, timp in care a interpretat 28 de piese.

Si primul om in stat a pus umarul la palmaresul Romaniei in Guiness Book. Traian Basescu a intrat in Cartea Recordurilor drept presedintele care a raspuns cel mai rapid unei solicitari venite din partea unui cetatean. Acesta a raspuns in mai putin de doua ore unei solicitari pentru acordarea medaliei "Steaua Romaniei" profesorului Liviu Librescu, ucis in masacrul de la Universitatea Virginia Tech.

Clujenii au intrat si ei in Cartea Recordurilor dupa ce 2.000 de copii si 150 de voluntari au doborat recordul mondial la desen pe asfalt. Acestia au desenat un trenulet de 6.700 de metri patrati, pentru care au folosit 10.000 de cutii de creta.

In 2007, artistul plastic Aurelia Bobocel a intrat in Cartea Recordurilor deoarece a reusit sa picteze cea mai mare icoana din lume. Realizarea lucrarii artistei, intitulata "Cina cea de taina" si realizata pe sticla incalzita, a durat doua saptamani si masura 2 x 1,08 metri.

13 sateni din Turda au facut "Cea mai lunga impletitura de ceapa" – 176,2 metri, care a fost realizata in 45 de minute. Ultimul record a fost stabilit tot de Romania, in septembrie 2006, funia masurand 134 de metri.

Pentru a sarbatori acest record, localnicii din comuna salajeana Pericei au mai obtinut unul: cel mai mare monument dedicat cepei.

Motivul de mandrie al ardelenilor are 6,3 metri, este realizat din rasina sintetica si a primit, recent, certificatul prin care World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) atesta acest record.
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse