Rinoplastia nu este un moft! Șapte probleme medicale pe care le poate rezolva sau ameliora

Rinoplastia nu doar îmbunătățește aspectul estetic al nasului, ci și tratează o serie de afecțiuni medicale. Dr. Cristian Nițescu, chirurg estetician cu peste 25 de ani de experiență, subliniază că, în afară de preocuparea pentru frumusețe, există și motive medicale serioase care motivează pacienții să opteze pentru rinoplastie.

Deformări în urma unui accident: Loviturile puternice sau accidentele pot provoca deformări nazale, care pot afecta atât aspectul estetic, cât și funcționalitatea nasului. Rinoplastia poate corecta aceste deformări și restabili funcția normală a nasului.

Deviație de sept: O deviație de sept poate provoca dificultăți respiratorii. Prin rinoplastie, structura septului poate fi corectată, facilitând fluxul de aer și îmbunătățind calitatea respirației, explică Dr. Cristian Nițescu.

Polipii nazali pot cauza probleme de respirație. Rinoplastia poate elimina polipii și îmbunătăți respirația, contribuind la drenajul mai bun al sinusurilor.

Sinuzită cronică: Persoanele cu sinuzită cronică pot experimenta dureri faciale și congestie nazală. Rinoplastia poate ajuta la îmbunătățirea drenajului sinusurilor, reducând simptomele sinuzitei și îmbunătățind calitatea vieții.

Apnee în somn: Această afecțiune poate cauza întreruperi ale respirației în timpul somnului. Prin ajustarea structurii nazale, rinoplastia poate contribui la un flux mai bun de aer, reducând frecvența și gravitatea episoadelor de apnee de somn.

Ameliorarea migrenelor: Anumite probleme structurale ale nasului pot contribui la apariția migrenelor. Prin rinoplastie, aceste probleme pot fi corectate, reducând frecvența și severitatea migrenelor.

Unele afecțiuni congenitale pot afecta nasul, situație în care rinoplastia poate corecta aceste probleme, îmbunătățind aspectul și funcționalitatea nasului.

Perioada de recuperare după rinoplastie se poate întinde pe câteva săptămâni și poate varia în funcție de complexitatea intervenției chirurgicale și de modul în care organismul se vindecă. 'În primele zile, pot apărea inflamație locală și disconfort. Prin urmare, este deosebit de important ca fiecare pacient să respecte cu strictețe orice restricții indicate de medic, precum și să urmeze îndrumările legate de curățarea și îngrijirea nasului după operație', explică Dr. Cristian Nițescu. Aceste măsuri pot implica utilizarea de soluții saline pentru a spăla delicat zona nazală sau aplicarea de unguente speciale, contribuind la procesul de vindecare.

A apărut ediția de septembrie a revistei Avantaje

Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.

E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.

Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede’ – Psiholog Constantin Cornea

Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.

Interviu în exclusivitate:

Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri