Revista Avantaje a premiat Eroinele Anonime

Au fost premiate doamnele care au scris pe forumul www.avantaje.ro povestea lor, in cadrul concursului „Premii pentru femei puternice”, anuntat in editia din luna martie.

Ideea de a descoperi femeile obisnuite, insa cu povesti neobisnuite, si de a le face cunoscute a pornit de la serialul a carei protagonista este adevarata Erin Brockovich, celebra eroina care a impresionat prin vointa si tenacitatea ei de a-si face singura dreptate in incercarea de a rezolva o grava problema de poluare a mediului.

Serialul “Erin Brockovich – In cautarea dreptatii” a fost difuzat de Zone Reality, canalul tv care ofera o incursiune captivanta in viata reala, promovand programe autentice inspirate din drame reale sau povesti emotionante si fenomene misterioase.

Pornind de la acest serial, revista Avantaje a initiat aceasta campanie in dorinta de a incuraja femeile sa lupte impotriva nedreptatilor cu care se intalnesc in viata de zi cu zi.

Castigatoarele campaniei sunt femei pe care nici o nenorocire nu le poate ingenunchea, fie ca este vorba despre un handicap grav, pierderea unei fiinte dragi, boala cuiva din familie ori iadul violentei domestice, care la noi in tara face ravagii si victime in fiecare zi. Toate aceste femei gasesc nebanuite resurse interioare de a merge mai departe si de a-si face dreptate, schimbind legi strimbe si destine frinte. Multe dintre ele sunt mame ai caror copii sunt victime ale unor grave afectiuni, dar mai ales a ignorantei sistemului si a semenilor. Si cu hotarire si responsabilitate se angajeaza intr-un demers juridic si civic greoi, dificil, de multe ori desconsiderat, ridiculizat si cu putine sanse de reusita. Sunt femei puternice, care nu accepta verdictul „nu se mai poate face nimic!”

Urmare a mesajelor de pe forumul siteului www.avantaje.ro si de pe adresa de e-mail a redactiei, au fost acordate 11 premii.

Bianca Brad, Corina Silvia Cherciu, avocat Mihaela Dragan si Daniela Palade Teodorescu, redactor sef Avantaje

 Marele premiu

CORINA SILVIA CHERCIU, BRANESTI
Face parte din organizatia EMMA, cea care ofera consiliere si sprijin emotional mamelor care si-au pierdut copiii la nastere. Corina are trei copii: pe cel mai mic l-a pierdut anul trecut, la doar cateva zile dupa nastere, din cauza unei erori medicale. Acasa ii are pe baietelul Alex si pe fetita Ancuta, pentru a carei reabilitare medicala Corina se lupta de 12 ani, ca urmare a unei alte erori medicale aparuta la nasterea fetitei si neglijata de personalul medical. Povestea Corinei este postata pe forumul Avantaje si va putea fi citita si in editia de iunie a revistei.

Maria Carmen Constantin

Celelalte 10 premii

CAMELIA BIZADEA, NEPTUN
Supravietuitoare a unui cancer care i-a pus in pericol viata la doar 40 de ani. Dupa tratamente lungi si chinuitoare a ajuns la o stare de echilibru care i-a permis sa-si gaseasca un loc de munca in Austria, pentru a-si putea intretine copiii.

MARIA CARMEN CONSTANTIN, BUCURESTI
Maria Carmen a scris în numele mamei ei, povestind numeroasele drame pe care aceasta le-a depăşit: a avut curajul sa iasa din iadul violentei domestice si a infidelitatii, asumandu-si responsabilitatea de a-si creste singura copilul. Dupa ce si-a refacut viata, un accident stupid a lasat-o vaduva, cu inca un copil de crescut. Nesansa avea sa o urmareasca in continuare, pierzand si al treilea partener, ramasa sa creasca un al treilea copil bolnav, cu care se chinuie prin spitale. Ajutata de mama ei reuseste sa asigure un trai decent copiilor ei, in ciuda tuturor greutatilor materiale.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii