Remedii rapide anti-migrene

Se produce o confuzie frecventă între migrene și dureri de cap, însă este important să faci diferența între cele două pentru a ști cum să le tratezi corect.

femeie cu dureri insuportabile de cap sau migrene

Există dureri de cap sporadice, ce pot avea drept cauză oboseala, stresul, insolația – în lunile de vară, și dureri care apar cu o frecvență mai ridicată. În cazul migrenei, durerea se instalează progresiv, începând cu mici înțepături și putându-se ajunge chiar și apariția grețurilor, a vărsăturilor și la incapacitatea de mai suporta lumina.

Comprese reci, mai puține migrene

Aplică, în zona cefei și pe frunte comprese reci. Acestea au rolul de a reduce fluxul sanguin spre cap, diminuând astfel durerea. Caută o cameră întunecată și încearcă să te odihnești acolo, în timp ce folosești compresele reci. Dacă imediat simți că durerea se agravează, vei observa că în scurt timp, aceasta se diminuează.

Plante medicinale

  • Lavanda – este foarte utilă în cazul migrenelor cauzate de stres. Lavanda poate fi folosită atât ca infuzie, cât și sub formă de spray ambiental. Important este să fie o variantă naturală, astfel încât să eviți inhalarea unor substanțe nocive.
  • Mușețelul – este o alegere la îndemână, care se bazează și pe faptul că această plantă are un ușor efect sedativ.
  • Belladonna sau mătrăguna – este eficientă, însă numai sub recomandare medicală. În doze ridicate, poate deveni toxică, din cauza unei substanțe pe care o cuprinde – atropina.

Schimbări de stil de viață

Este recomandat ca dimineața să se bea sucul de la o jumătate de lămâie, în combinație cu apă și miere de albine. Renunță la alimentele care conțin glutamat – în special cele sărate – și ia un supliment cu magneziu – acesta relaxează sistemul nervos și circulator și ajută la reducerea spasmelor arterelor cerebrale. Seara, acordă-ți câteva minute pentru  un masaj în zona tâmplelor, având mâinile reci. Încearcă și exercițiile de respirație adâncă, în poziția culcat, cu capul sprijinit pe o pernă.

Citește și: Semnele organismului: cum îți arată că suferi de ceva 

Cătălina Chiricheș
Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate