Regizoarea și scriitoarea Chris Simion, Femeia anului 2015 ca ambasador al artei românești peste hotare, și-a anunțat proiectul de a înființa primul teatru privat din România

chris simion si daniela palade teodorescu

La Gala Premiilor Femeia anului 2016, regizoarea și scriitoarea Chris Simion, laureata premiului Femeia aului 2015 ca Ambasador al artei românești peste hotare, a onorat invitația Revistei Avantaje de a înmâna trofeul pentru Artă și cultură actriței Ana Ularu.

Pe 28 martie, într-un spațiu luxos și rafinat, Le Chateau, Chris ne-a povestit în premieră despre proiectul ei de suflet. După 18 ani de experiență atât în teatrul institutional, cât și în cel independent, vrea să construiască primul teatru privat.

Într-o Românie în care tinerii pleaca din țară, unde mass media promovează  nenorociri, unde griul a devenit culoarea națională… ea ne invită sa facem parte dintr-un proiect cu aripi: PRIMUL TEATRU PRIVAT CONSTRUIT ÎMPREUNĂ.

Pe 3 aprilie, Chris lansează campania de fundraising G53. Grivita53. Pe un teren moștenit de la bunica ei, Chris Simion pune bazele primului teatru privat, după o idee a scriitorului Pascal Bruckner, ale cărui romane Chris le-a pus în scenă în România.

Genul acesta de vis-proiect se poate pune în practică doar punând mână de la mînă și fiind suflet lângă suflet.

În teatru, Chris Simion este cunoscută ca un regizor de avangardă.

Spectacolele ei reprezintă provocări atât pentru actorii cu care lucrează, cât şi pentru spectatorii care îi prizează poveştile. Printre spectacolele care au consacrat-o amintim Oscar si Tanti Roz', Maitreyi', Mecanica inimii', Hotii de frumusete', Ibrahim si Florile Coranului', Dragostea dureaza 3 ani', Ce ne spunem cand nu ne vorbim', Hell', Studii despre Iubire', 7 blesteme', Scaunele' si multe altele.

In 1999,  impreuna cu scriitorul francez Pascal Bruckner,  a infiintat unul din primele teatre independente din Romania, Fundatia Compania de Teatru D’AYA. Cu aceasta companie de teatru a reprezentat Romania in foarte multe festivaluri de teatru din lume si a obtinut premii care ii certifica munca si pe plan international. Pe langa miscarea independenta de teatru pe care o sustine cu incapatanare si daruire de 16 ani, Chris Simion colaboreaza ca regizor si cu teatre de stat precum Teatrul L.S.Bulandra', Teatrul National din Iasi, Teatrul de Stat din Oradea sau Teatrul Mihai Eminescu' Botosani.

Din 2007 este initiatoarea Festivalului de Teatru Independent Undercloud. www.undercloud.ro

In literatura, Chris Simion are 9 carti publicate, ultimele trei romane fiind best-seller: 'In fiecare zi, Dumnezeu se roaga la mine' (2002), 'Ce ne spunem cand nu ne vorbim' (2010)  si 40 de zile' (2015).

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Citește și:

Bianca Deac: ' În România zilelor noastre nu e loc să spunem: lasă că ai făcut tu ceva de te bate'

Oana Moraru: „Premiul mă obligă să spun că e nevoie de mult mai mult în educația noastră'

Muncește zi și noapte, dar nu uită să aibă grijă de el! Cum se menține în formă Alex Dima?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro