Regina Elisabeta a II-a, apariție surpriză la metroul londonez

Regina Elisabeta a II-a a avut o apariție surpriză de ultim moment la gara Paddington pentru a deschide oficial Crossrail. Linia ferată subterană de 19 miliarde de lire sterline, numită Elizabeth Line în onoarea ei, va începe să transporte pasageri săptămâna viitoare, pe 24 mai.

Implicarea Reginei la ceremonia de deschidere a fost confirmată cu doar două ore înainte de evenimentul de astăzi (17 mai). Ea urma să deschidă linia în decembrie 2018, dar lansarea a fost amânată pe termen nelimitat până în momentul în care calea ferată era finalizată complet.

Ea urma să deschidă linia în decembrie 2018, dar lansarea a fost amânată pe termen nelimitat. Întârzierile continue ale proiectului, ducând la creșterea masivă a costurilor au împins data de inaugurare în 2022.

Fragilitatea și problemele de mobilitate ale Reginei din ultimele săptămâni au pus la îndoială dacă va fi capabilă să participe la deschiderea oficială.

„Într-o evoluție fericită, Majestatea Sa Regina participă la evenimentul de astăzi pentru a marca finalizarea liniei Elizabeth. Majestatea Sa a fost la curent cu evenimentul și organizatorii au fost informați cu privire la posibilitatea ca ea să participe', scrie itv news.

Săptămâna trecută, Regina Elisabeta a II-a a avut prima apariție publică în aproape o lună, participând la Royal Windsor Horse Show. Oaspeților VIP care așteaptă astăzi la Paddington li s-a spus să se aștepte la Contele de Wessex în locul monarhului.

O placă care îi poartă numele a fost poziționată în spatele unor perdele violete. Dar în sala de bilete Elizabeth Line la 10:15 s-a văzut semnul metalic strălucitor înlocuit cu unul nou care anunța: „Elizabeth Line. Deschis oficial de Majestatea Sa Regina'.
Noua placă a fost fixată la opt centimetri sub originală pentru a explica diferența de înălțime dintre regina și fiul ei.

Regina și Edward au fost întâmpinați de prim-ministrul Boris Johnson, primarul Londrei Sadiq Khan și de comisarul pentru Transport pentru Londra Andy Byford. Majestatea Sa a luminat Londra posomorâtă cu unul dintre costumele ei colorate și o pălărie de aceeași culoare.

profimedia-0692027182SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Crossrail, proiectul de construire a noii căi ferate est-vest, a fost amânat și a depășit bugetul din cauza numeroaselor probleme, inclusiv dificultăți de construcție și complicații la instalarea sistemelor de semnalizare. Acesta urma să fie finalizat în decembrie 2018 și a fost stabilit un buget de 14,8 miliarde de lire sterline în 2010.

Costul total a fost estimat la 18,9 miliarde de lire sterline, inclusiv 5,1 miliarde de lire sterline de la guvern. Linia Elizabeth va spori capacitatea și va reduce timpul de călătorie pentru călătoria prin capitală.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri