Ratele românilor la bănci ar putea fi amânate cu până la nouă luni. Află mai multe…

ratele românilor la bănci

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că plata ratelor la bănci ar putea fi amânată până la nouă luni. El a precizat că a discutat cu reprezentanții Băncii Naționale a României și cu sistemul bancar despre ordonanța de urgență ce va fi adoptată mâine în acest sens, iar propunerea a fost agreată. Ministrul de Finanțe spune însă că rămâne de văzut dacă în această formă va fi adoptată Ordonanța de Urgență din ședința de Guvern de mâine.

“Soluția pe care o propune Ministerul Finanțelor, pe care am propus-o Băncii Naționale a României și sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente. În primul rând, m-am gândit la perioada de timp, nu știm exact cât o să dureze această perioadă, și atunci am zis că cei care doresc să aibă ratele amânate la bancă pot să o facă până la nouă luni de zile', a precizat Cîțu într-un mesaj postat pe Facebook. El a mai subliniat faptul că nu vor exista discriminări, astfel că toate persoanele care cer amânarea ratelor vor beneficia de această măsură.

Nu este clar, momentan, cum se va face această cerere. Ministrul de Finanțe a afirmat că o variantă ar fi ca solicitarea să aibă loc telefonic, iar apoi confirmată prin email.

“Eu mă gândesc la o variantă care să aibă două etape: una poate prin telefon, se identifică persoana prin telefon, iar apoi să fie confirmata în scris prin email sau prin altă modalitate, să aibă și băncile scris, ceva la mână, pentru viitor. Nu se știe ce se întâmpla în viitor. Vom vedea care este varianta”, a adăugat Florin Cîțu.

Ministrul de Finanțe a mai spus că a discutat cu băncile și le-a cerut ca după această perioadă de criză să nu le ceară românilor să achite ratele restante într-un timp scurt, ci să le reeșaloneze pe o perioadă mai lungă.

“Ideea principală este că nu am uitat de persoanele cu credite la bănci. Vor fi atât persoane fizice, cât și juridice. A durat puțin mai mult pentru că soluția noastră nu se oprește aici. Nu va fi o soluție doar pentru această perioadă și ne gândim cum să susținem și după aceste nouă luni de zile. Și aici discuția este cu băncile, să nu existe o povară imediat după această perioadă, să li se ceară să vină cu plata ratelor. Nu, să fie reeșalonată pe o perioadă mai lungă, ca această povară să fie împărțită pe termen lung. Cred că ordonanța de mâine va avea clarificări și pentru măsurile pe care deja le-am luat”, a mai afirmat Cîțu.

Foto: 123rf

Citeste și:

Șocant: Prințul Charles are CORONAVIRUS!!! La cei 71 de ani, Charles se află în segmentul de risc…

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri