Ramona Lăcătuș: ,,Credința este sursa puterii mele,,

DSC_4706

Am văzut-o la o emisiune TV și mi-a plăcut atât de mult, încât am mers special la un eveniment pentru a o întâlni. Este vorba de Ramona Lăcătuș, o persoană cu o forță interioară extraordinară, pe care vă invit să o descoperiți în interviul de mai jos:

De ce ai ales să faci coach și nu altceva?

La vârsta de 20 de ani am avut ocazia să lucrez cu un coach ( eu fiind clientul) și mi-au plăcut foarte mult rezultatele pe care le-am obținut. Apoi am urmat eu diverse cursuri de pregătire în domeniu și m-am îndrăgostit de această meserie. Am o satisfacție deosebită să vad cum clienții fac schimbări majore în viața lor în urma acestor conversații de coaching.

Ființa umană este măreață, are capacitatea de a transforma realitatea într-un timp foarte scurt, iar uneori ceea ce stă în calea fericirii cuiva este doar o emoție stocată, sau o convingere limitativă despre viață.

Când toate acestea sunt îndepărtate, ființa aceea va străluci, va reîncepe să se bucure de viață și de cei dragi, va trăi sentimente de mult uitate, va râde și va plânge cu tot sufletul din nou, își da voie să iubească din nou, sau va îndrăzni să își urmeze visele.

De-a lungul anilor, am fost martoră la sute de povești de acest gen și toate m-au îmbogățit. De aceea, visul meu este să aduc coachingul mai aproape de oameni, de tineri și copii, să devină disponibil cât mai multor persoane.

Care este rolul unui coach?

Rolul coachului este acela de a crea un spațiu sigur în care clientul să poată face o introspecție, pentru a-și găsi propriile soluții la probleme sau obiective. Coach-ul urmărește un proces, pune întrebări puternice și ascultă activ, iar aceste elemente dau o dinamică deosebită conversației de coaching.

Coachul știe cum funcționează ființa umană și ce fel de întrebări să pună astfel încât persoana din față să acceseze propria genialitate, să creeze soluții inovatoare, dincolo de ce credea că este posibil. Printr-un astfel de proces pot apărea miracole în viața oamenilor.

Ce observi prima dată la un om?

Observ bucuria, liniștea sau tristețea, stresul care se citesc pe fața acelei persoane. Majoritatea oamenilor emană o frumusețe interioară de care de cele mai multe ori nici ei nu sunt conștienți. Când întâlnesc pe cineva pentru prima oară încerc să descopăr ce este plăcut, ce este unic la acel om.

Cum a fost copilăria ta?

Copilăria mea a fost una veselă, plină de iubire din partea părinților mei. Am avut un mediu sigur acasă ceea ce mi-a permis să învâț, să studiez despre lume și oameni.

Care sunt lucrurile care te-au afectat cel mai mult în viață?

Pentru că am cunoscut coachingul la 20 de ani l-am folosit la maxim pentru a depăși cât mai ușor provocările vieții. În cei peste 10 ani de când fac coaching am avut mereu propriul meu coach și am lucrat și continui să lucrez periodic. Ca orice om am trecut și eu prin diverse evenimente, însă am lucrat cu mine în permanență pentru a transforma frica în iubire, resentimentele în liniște sufletească, neliniștea în bucurie șamd. Din acest punct de vedere consider coachingul o binecuvântare în viața mea.

Care sunt lucrurile care te motivează?

Ma motivează dragostea de oameni. Iubesc ființa umană, ce este frumos și bun în oameni și cred că prin coaching oamenii se pot descoperi pe ei, pot schimba negativul în pozitiv, lipsa de rezultate în realizari și împlinire. Poveștile oamenilor cu care lucrez mă motivează să merg mai departe în acest domeniu.

Ce cuvinte ai vrea să auzi mai des?

Aș vrea să aud mai des « Mulțumesc », « Sunt recunoscător pentru », « Îmi pare rău pentru », « Te iubesc ».

Cu cât vom folosi cu toții mai des aceste cuvinte cu atât vom avea o experiență de viață mai plăcută pentru că aceste cuvinte puternice atrag în viața noastră numai lucruri pozitive.

Care este sursa ta de forță interioară?

Credința este sursa puterii mele. Cred în Dumnezeu, cred în măreția oamenilor și cred cu tărie că dacă fiecare dintre noi vom face eforturi să fim în fiecare zi puțin mai buni, mai generoși, viața noastră și această planeta va arata mult mai bine într-un timp scurt.

Ramona Lăcătușu a absolvit 3 școli de coaching recunoscute de ICF și are un portofoliu de peste 4000 de ore de coaching. În prezent, este Master Coach acreditat internațional și conduce școala de coaching Wisdom Coaching, în care pregătește persoane interesate să își dezvolte o carieră ca life sau executive coachi. Este căsătorită cu un om care o susține în tot ceea ce face și are 3 băieți de 7 ani, 4 ani și  1 an.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii