Raed Arafat dă cărțile pe față și face dezvăluri șocante: ”Oamenii au fost păcăliți. Punct”

Contextul actual creat de valul patru al pandemiei de coronavirus l-a determinat pe Raed Arafat să facă noi dezvăluiri. Acesta a precizat faptul că românii au fost dezinformați și mulți conspiraționiști „au venit cu informații false și au reușit să le răspândească mult mai bine decât informațiile corecte sau informațiile bazate pe știință'.

Doar 30 % din populația României a primit schema completă a serului împotriva Covid-19, iar acest lucru este și din cauza informațiilor greșite răspândite prin intermediul social media sau a altor surse.

„Sunt oameni care răspândesc știri false în timpul unor dezbateri de la unele televiziuni, care invită astfel de persoane, iar aceste persoane vin cu teorii împotriva vaccinării, se pronunță împotriva oricărei măsuri luate de autorități pentru a limita răspândirea bolii, ba unii chiar au ajuns să nege existența pandemiei, deși este recunoscută de o lume întreagă', a declarat Raed Arafat.

Mai mult decât atât, zilele trecute șeful departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că ar trebui oprit microfonul celor care dezinformează pentru că nu mai este vorba despre libertatea de exprimare, ci despre libertatea de a manipula în masă populația cu informații eronate.

„Libera exprimare este garantată, este un lucru pe care îl respectăm cu toții, dar când îți ies oameni care n-au nicio bază științifică și comentează lucruri la care nu se pricep și vin cu informații false, cu informații denaturate, într-o țară în care s-a ajuns la 300 de decese pe zi, este un moment în care trebuie să decizi – da, continuăm să-i lăsăm să-și bată joc de orice decizie care se ia sau, măcar acolo unde transmiterea se face prin canale ale mass-mediei, acolo să se gândească – n-am zis că noi o s-o facem, ci să se gândească – respectivele canale dacă vor să fie responsabile în continuare pentru ceea ce vedem în țară. Pentru că, în final, acest microfon le este oferit de cineva care le spune „vă rugăm, spuneți' și această situație deja a avut un impact major în România și acest impact este ce vedem acum', susține Raed Arafat.

El este de părere că s-a ajuns în această situație din cauza numeroaselor postări în social media, a răspândirii unor știri total neadevărate, iar oamenii nu au mai avut încredere în specialiști, ci în prezentatori sau postaci pe internet.

„Au libertate, scriu toți pe Facebook-uri, scriu pe social media, ies în stradă și spun ce vor, nimeni nu i-a oprit, dar măcar să nu continuăm răspândirea forțată prin unele canale, la care se uită foarte multă lume, care este puțin informată și care stă și ia aceste informații de bune, pentru că au încredere într-o persoană sau au încredere într-un post sau au încredere într-un prezentator și ne trezim că ajungem să avem un număr de pacienți mult peste capacitatea noastră și avem număr de decese de 300 pe zi, ceea ce este imens', a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Raed Arafat i-a îndemnat pe cetățenii României să aibă un moment de reflecție și să gândească singuri, nu influențați de știrile negative. Aceasta a spus că fiecare dintre noi ar trebui să căutăm informațiile necesare în sursele de încredere bazate pe știință.

„Oamenii „au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem. Au reușit unii să păcălească populația în halul în care numai 30 și ceva la sută să se vaccineze. Să zicem că mai erau 20 și ceva la sută pe care n-aveai cum să-i convingi, pentru că întotdeauna erau împotriva oricărui vaccin.

Diferența a fost păcălită de cei care au mințit și care au venit cu informații false și au reușit să le răspândească mult mai bine decât informațiile corecte sau informațiile bazate pe știință, așa că la acest moment cred că trebuie să stăm toți și să ne gândim în liniște, fără să mai ascultăm pe unul, pe altul, să stăm să ne gândim pentru noi', a spus oficialul.

În prezent, situația este gravă, iar sistemul sanitar este la un pas de a intra în colaps. Dincolo de persoanele infectate cu noul Covid-19, mai sunt și alți pacienți care au nevoie urgentă de tratament, de operații sau alte investigații care le-ar putea salva viețile. Având în vedere, numărul mare de decese din ultima perioadă, Raed Arafat le-a transmis românilor că este momentul să vadă că vaccinul oferă o protecție majoră în fața virusului ucigaș.

„Deja majoritatea familiilor au oameni decedați, au oameni care au sechele de la COVID, au oameni care sunt în spitale acum. Marea majoritate sunt persoane nevaccinate. Să se gândească: oare au fost păcăliți? Este momentul să se gândească că nimeni nu le vrea răul când îi sfătuim să se vaccineze ca să se protejeze. Și dacă este așa, să o facă.

Dacă nu, își asumă riscul mai departe, iar noi facem tot posibilul să creăm locuri și să absorbim șocul care este cu un număr așa mare de pacienți. Nu este singura boală din România, mai avem și alți pacienți și mai avem și alte urgențe și încercăm să echilibrăm sistemul pentru a face față tuturor și să tratăm cât de mulți putem. Dar soluția optimă este să nu ajungi la spital și să te protejezi', a mai precizat Raed Arafat, potrivit Digi 24.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri