Propuneri pentru timpul tau liber

Propuneri pentru timpul tau liber

Incepem coborarea, James Meek, Editura Humanitas
De citit…

Romanul „Incepem coborarea“, de James Meek (Ed. Humanitas, colectia „Raftul Denisei“), a primit in 2008 prestigiosul premiu Prince Maurice.

Divortat, singur si dezamagit de lumea literara, scriitorul ratat, Adam Kellas, a ales sa fie corespondent de razboi pentru ca nu are nimic de pierdut. Cand trupele occidentale intra in Afganistan, el paraseste Londra si consemneaza confruntarile dintre mujahedini si talibani, dar mai ales tragediile personale ale locuitorilor unei tari victima a mizelor geopolitice.

Viata unui reporter de razboi are limite clare intr-o tara indepartata si straina, iar intalnirile devin previzibile in micul perimetru sigur al expatilor. Insa, Adam nu pare pregatit pentru intalnirea cu Astrid, o tanara ziarista americana.

Misterul acestei femei tacute il atrage ca un magnet, facandu-l sa descopere aproape cu groaza ca nu este imun la iubire. Si, totodata, ca dragostea, fie si impartatita, nu alunga neaparat singuratatea si vina.

Mai multe despre autorul romanului, apreciat jurnalist si corespondent de razboi, afla din interviul James Meek, un scriitor pacifist.

Festivalului Ceaiului si Cafelei
De savurat…

A treia editie a Festivalului Ceaiului si Cafelei – Tea&Coffee Festival – are loc, in Capitala, intre 12 si 18 septembrie si cuprinde o o serie de spectacole in ceainarii si cafenele bucurestene, precum si o expozitie de ceai, cafea si accesorii, care se va desfasura la Sala Dalles (Bd. N. Balcescu, nr. 18).

Detalii despre programul festivalului (concerte, workshop-uri si ceremonii de servire a ceaiului si cafelei) pe www.tea-coffee.ro.

Sub pecetea tainei, Mateiu Caragiale, Marcel Iures
De ascultat…

Sub pecetea tainei, de Mateiu Caragiale, in lectura lui Marcel Iures, Ed. Humanitas Multimedia, 30 lei Un audiobook care are toate atributele stilului care l-a consacrat pe fiul lui I.L. Caragiale – trasee bucurestene nocturne, personaje invaluite in melancolie, belle epoque, catifelari stilistice.

Cele mai frumoase secrete nerezolvate din literatura romana, povestite de Conu Rache, politistul care se straduieste sa aduca lumina in aceste mistere, sfarsind prin a renunta.

Si iarasi…
DE CITIT:

Gradina uitata, Kate Morton, Editura Humanitas

Gradina uitata, de Kate Morton (Ed. Humanitas)
GENUL: Roman
SUBIECTUL: Odata cu descoperirea unor secrete adanc ingropate in istoria familiei sale, Cassandra porneste intr-o calatorie ini iatica, despre care nu banuieste ca ii va schimba definitiv viata. Restaurand vechea casa a bunicii, intr-un Cornwall insorit, dar bantuit de fantomele unui trecut obsedant, eroina va reusi sa afle adevarul despre propria identitate, redescoperind iubirea si speranta.

PE SCURT: O poveste de dragoste emotionanta, dar tensionata, cu un final-soc.

Cruciada copiilor, Florina Ilis, Editura Polirom

Cruciada copiilor, de Florina Ilis (Ed. Polirom)
GENUL: Roman
SUBIECTUL: O provocare adresata de inocenti lumii impure a adultilor. Romanul creeaza imaginea unica si halucinanta a unui univers caruia i se schimba brusc unghiul de receptare. Reinterpretand intr-o viziune noua marile mituri ale civilizatiei contemporane, cartea descrie un univers viu, deschis spre imaginea unei societati dominate de mass media si de spatiul virtual.

PE SCURT: Un text lucid, care ne ofera o perspectiva noua asupra planetei.

Fortarea a nebunilor, George Arion, Ed.Tritonic

Fortarea a nebunilor, de George Arion (Ed.Tritonic)
GENUL: Roman din seria cu Andrei Mladin
SUBIECTUL: O misterioasa societate cu multe ramificatii internationale incearca sa dezvolte un proiect prin care sa poata obtine controlul mintii umane pentru a elimina adversari incomozi din politica, afaceri, presa, cultura. Nu ezita sa-i arunce in ospicii sau sa-i ucida. Se face ea vinovata de suprimarea celui mai mare poet al romanilor sau de incercarea de a-l reduce la tacere pe „muschetarul“ Andrei Mladin?

PE SCURT: Captivant!

 Catalina Ioancea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse