Proiectul educational „Igiena acasa si la scoala”

Proiectul educational „Igiena acasa si la scoala”

Domestos, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, continua proiectul educational „Igiena acasa si la scoala” in anul scolar 2011 – 2012. Programul, aflat la a treia editie, se desfasoara in 10 judete din tara: Bucuresti, Calarasi, Constanta, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Olt, Tulcea si Valcea, implicand peste 30.000 de copii din 200 de scoli si 200 de gradinite.

Proiect educational

Realizat de elevii de la Scoala nr. 113

Proiect educational

Realizat de elevii de la Scoala nr. 133

Descrierea proiectului educational „Igiena acasa si la scoala”

Scopul proiectului „Igiena acasa si la scoala” este cresterea gradului de informare si constientizare a copiilor cu privire la importanta igienei si a sanatatii, precum si la formarea abilitatilor de mentinere a igienei personale si colective.

Platforma online a programului este www.zeromicrobi.ro.

Componenta dedicata copiilor din sistemul prescolar se desfasoara in 200 de gradinite din tara. Pentru prescolari, Domestos, in parteneriat cu Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, au creat si distribuit o carticica educationala pentru copii, prin intermediul careia acestia au posibilitatea sa invete despre igiena. De asemenea, in premiera, copiii de la gradinite sunt invitati sa participe la un concurs de povesti pe tema igienei in care isi pot folosi imaginatia si cunostintele dobandite in cadrul proiectului.

Componenta dedicata copiilor din sistemul de invatamant primar consta intr-un concurs in care elevii participanti au sarcina de a crea o mascota reprezentativa pentru igiena, confectionata din materiale reciclabile. Astfel, elevii vor invata atat despre importanta igienei, cat si despre caracterul obligatoriu al reciclarii.

Proiect educational

Realizat de elevii de la Scoala nr.21

Proiect educational

Realizat de elevii de la Scoala nr.190

Cea de-a treia componenta, adresata scolarilor din gimnaziu, are ca scop dezvoltarea unei campanii de igiena in scoala pornind de la mesajele campaniei „Igiena acasa si la scoala: 100% sanatate, 0% microbi.” Noutatea in cadrul acestei componente este faptul ca in fiecare scoala se va alege un reprezentant, membru al Consiliului Elevilor, pe care expertii Unilever si MECTS il vor forma ca „Expert in Igiena” si care va coordona activitatile din scoala sa.

De asemenea, elevii din ciclul gimnazial ghiozdane cu materiale ajutatoare in crearea campaniei: lipici, bloc de desen, carioci, stickere.

Campania educationala „Igiena acasa si la scoala” este un pas important in crearea unor generatii mai responsabile si mai preocupate de sanatatea lor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri