Prințul Charles, eveniment istoric. Regina Elisabeta a II-a a lipsit

Din ordinul special al mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, Prințul Charles a intervenit pentru a-și asuma datoria importantă de a ține discursul Reginei la deschiderea de stat a Parlamentului de marți, 10 mai. Regina, în vârstă de 96 de ani, nu a putut participa pe fondul problemelor de mobilitate.

Cu fiul său, Prințul William, prezent pentru prima dată, Prințul de Wales și-a îndeplinit datoria pe care mama sa și-a îndeplinit-o în timpul domniei sale de 70 de ani, cu două excepții.

Soția lui Charles, Camilla, ducesa de Cornwall, a fost și ea prezentă la Camerele Parlamentului din Westminster, Londra.

Luni, Palatul Buckingham a anunțat că monarhul a eliberat ceea ce este cunoscut sub numele de Scrisori patentate pentru a delega sarcina fiului și nepotului ei, cei doi moștenitori direcți ai săi.

„Problemele ei de mobilitate' în curs de desfășurare i-au îngreunat Reginei sarcinile. Cei doi prinți sunt Consilieri de Stat și sunt două dintre cele patru persoane pe care le-ar putea cere pentru a îndeplini datoria constituțională.

„Regina continuă să se confrunte cu probleme episodice de mobilitate și, în urma consultului efectuat de medicii săi, a decis că nu va participa la deschiderea de stat a Parlamentului', a spus Palatul Buckingham într-o declarație luni, 9 mai, potrivit People.

„La cererea Majestății Sale și cu acordul autorităților relevante, Prințul de Wales va citi discursul Reginei în numele Majestății Sale, fiind prezent și Ducele de Cambridge', se încheie declarația.

Regina, care a fost nevoită să anuleze multe angajamente oficiale din toamnă, folosește un baston și chiar s-a plâns de probleme de mobilitate, glumind în timpul unei întâlniri: „Ei bine, după cum puteți vedea, nu mă pot mișca!”

De asemenea, ea a împărtășit recent câteva detalii asupra luptei sale cu COVID-19 la începutul acestui an, dezvăluind că această boală „face pe cineva să se simtă foarte obosit și epuizat'.

Palatul a anunțat constant prezența sau absența Reginei de la evenimentele planificate cu doar câteva ore înainte de sosirea ei preconizată în ultimele luni.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri