Principalele reacții adverse ale vaccinului anti-Covid-19

Săptămâna trecută a început a doua etapă a vaccinării împotriva virusului Covid-19. Trei săptămâni au trecut de la debutul campaniei de vaccinare și până acum 200.000 de persoane au primit serul care va stopa pandemia.

Ceea ce este important de știut și îmbucurător este faptul că au fost doar 800 de reacții adverse minore.

Despre cele mai importante reacții adverse și cui trebuie să ne adresăm în acest caz a explicat medicul Adrian Marinescu.

„Dacă efectele adverse sunt de intensitate mică, către medie, luăm legătura cu medicul de familie. În general, sunt reacții adverse la locul de injectare, de exemplu durere, roșeață, lucruri care se rezolvă în câteva ore, maxim o zi. Dacă este o simptomatologie mai intensă, putem apela la 112. Trebuie să pornim de la ideea că întotdeauna suntem monitorizați', a declarat medicul infecționist Adrian Marinescu.

Mai mult de atât, în urma studiilor efectuate pe cei care au primit a doua doză de vaccin s-a descoperit că reacțiile vor fi mai un pic severe, însă nu este nimic îngrijorător, iar la noi în țară nu s-a înregistrat nici un caz, potrivit mediafax.ro. Rolul principal pentru a opri pandemie îl are în continuare vaccinul.

„Aici sunt supoziții. Pot exista, pentru cei care un teren alergic important, de exemplu șoc anafilactic. Dar sunt situații extrem de rare și cel mai bine ar fi să ne uităm la ce s-a întâmplat cu milioane de oameni care deja s-au vaccinat. Dacă vă uitați la statistici, au avut efecte notabile într-un număr extrem de mic de cazuri. Noi am ajuns să vaccinăm și 200 de persoane și cred că dacă același lucru se va întâmpla la toate centrele de vaccinare, dacă acest număr al centrelor de vaccinare va crește, sigur ne vom încadra în lucrurile prognozate', a mai explicat Adrian Marinescu.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri