Prima spalatorie sociala din Romania

Prima spalatorie sociala din Romania

spalatorie sociala

  • 10 masini de spalat si 10 uscatoare semiprofesionale, precum si detergent si balsam gratuit sunt la dispozitia persoanelor defavorizate.
  • Proiectul este coordonat de Asociatia Portico si DGASMB, cu sprijinul Whirlpool si Unilever, in cadrul strategiei Primariei Generale de a oferi un program de educare civica si sprijin cetatenilor aflati temporar in dificultate financiara.

7 iunie 201. Primarul General prof. dr. Sorin Oprescu a inaugurat marti 7 iunie prima Spalatorie Sociala din tara. Proiectul initiat de Asociatia Portico pune gratuit la dispozitia tuturor persoanelor cu venituri mici si a familiilor numeroase servicii de consiliere in domeniul igienei personale, detergent si balsam donat de Unilever, precum si zece masini de spalat si zece urscatoare semiprofesionale oferite de Whirlpool, dintre care una dedicata nou-nascutilor.

Spalatoria, care functioneaza in Calea Grivitei 216 (langa statia de metrou Grivita), face parte din strategia Primariei Municipiului Bucuresti – prin Directia Generala de Asistenta Sociala (DGASMB) – de a oferi un complex de servicii cetatenilor aflati temporar in dificultate financiara: centre de zi pentru comunitatile locale, cantine sociale, ajutoare alimentare, subventii pentru apa rece si canalizare, precum si o clinica medicala ce urmeaza sa fie deschisa in curand, tot in parteneriat public-privat.

Pentru inceput va putea beneficia gratuit de serviciile puse la dispozitie de Spalatoria Sociala (spalare, uscare, detergent) orice locuitor al Capitalei care are nevoie de aceste servicii din cauza situatiei socio-materiale cu care se confrunta: persoane cu venituri mici, someri, pensionari, parinti singuri, persoane fara adapost. O masina de spalat si un uscator vor fi rezervate pentru spalarea si uscarea hainelor de copii cu varste intre 0 luni si 1 an.

Programarile se pot face direct la locatie de luni pana vineri intre 8:00–16:00 sau la telefonul 0765 421 286. Asistentii DGASMB, care ofera si consultanta privind igiena personala dar si modul de operare al masinilor, vor efectua prin sondaj anchete sociale printre beneficiari pentru a determina nevoile reale ale acestora.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri