Preșendintele Klaus Iohannis, mesaj emoționant după moartea Regelui Mihai I: „O zi tristă pentru România. Vom avea zile de doliu naţional”

Moartea Regelui Mihai I a îndoliat toată țara. Chiar dacă se știa faptul că, el suferea de o boală gravă de multă vreme și era de așteptat ca organismul său să cedeze, vestea că Majestatea sa a încetat din viață i-a șocat pe mulți.

Președintele țării, Klaus Iohannis se afla la întâlnirea cu ambasadorii ţărilor UE, în momentul în care a fost informat despre moartea regelui. În urma acestui eveniment nefericit, mai mulți liderii politicii români, dar şi partidele, au reacţionat la vestea tristă a morţii regelui Mihai I.

Preșendintele Klaus Iohannis, mesaj emoționant după moartea Regelui Mihai I

Klaus Iohannis a fost informat despre decesul Regelui Mihai I, chiar în timpul unei întâlniri importante, potrivit stirileprotv.ro. Președintele a solicitat să se țină un moment de reculegere în memoria fostului suveran al României la întâlnirea şefului statului cu ambasadorii statelor membre UE, au precizat surse prezidenţiale.

Preşedintele a participat la un dejun de lucru găzduit de ambasada Estoniei cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti.

Ulterior, şeful statului a făcut o declaraţie de presă despre această veste tristă.

„O zi tristă pentru România și pentru români. Regele Mihai a fost una din cele mai mari personalități ale României și a scris cu litere mari istoria. Este o mare pierere pentru România, pentru români. Condoleanțe. 

România va organiza toate ceremoniile, așa cum se cuvine și, cu siguranță, vom avea și zile de doliu național. Am avut chiar acum câteva minute o întâlnire cu ambasadorii statelor UE și am ținut să avem un moment de reculegere,' a precizat președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului a scris și un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi, națiunea noastră este în doliu. Un mare om de stat și un mare român a plecat dintre noi. Am primit cu profundă durere și tristețe vestea morţii Majestății Sale Regelui Mihai I. Călătoria aproape seculară a ultimului Suveran al României se încheie aici. Prin tot ceea ce a făcut, Regele Mihai și-a pus întreaga viața în slujba țării noastre și a servit-o cu demnitate și responsabilitate până în ultima clipă. În aceste ore, vă îndemn pe toți să avem puterea și înțelepciunea să onorăm așa cum se cuvine meritele lui Mihai I. Dumnezeu să-L odihnească în pace!', a scris Klaus Iohannis, pe pagina sa de socializare.

Foto: hepta.com, Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Adevărul despre relația dintre Regele Mihai I și Mareșalul Antonescu! Ce a făcut Majestatea sa pentru istoria țării noastre

De ce boală suferea Regele Mihai? Unde va fi înmormântat ultimul monarh al României

A murit Regele Mihai! Majestatea Sa avea 96 de ani

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro