A murit Regele Mihai! Majestatea Sa avea 96 de ani

Regele Mihai I al României s-a stins din viață, după o lungă suferință. Majestatea Sa avea 96 de ani, iar starea sa de sănătate s-a agravat în ultima perioadă.

A murit Regele Mihai

Vestea că Regele Mihai a decedat a fost făcută publică de reprezentații Casei Regale. După ce a primit sfânta împrărășanie de mai multe ori și a fost spovedit, Regele Mihai a început să se simtă tot mai rău. Aceasta a fost diagnosticat în urmă cu ceva timp cu carcinomepidermoid metastazant şi leucemie cronică, iar această boală necruțătoare i-a adus sfârșitul Majestății Sale. Din cauza bolii, Regele Mihai s-a retras din viața publică în urmă cu un an și jumătate, atunci când starea sa de sănătate s-a deteriorat. Aceasta a luat decizia de a o lăsa pe Principesa Margareta, fiica sa, să îl reprezinte public, aceasta fiind desemnată Custode al Coroanei pe 2 martie 2016.

Înainte de a trece în lumea celor drepți, Regele Mihai s-a simțit tot mai rău, lucru care i-a reunit pe toți cei dragi aproape. Prima care a plecat de urgență la reşedinţa din Aubonne a fost Principesa Margareta, însoțită de soțul ei, Principele Radu. Potrivit comunicatului de presă publicat de Casa Regală a României, cea care a stat alături de Regele Mihai până în ultima clipă a fost Principesa Maria, fiica acestuia.

Regele Mihai și-a petrecut ultimii ani din viață la reședința din Aubonne, Elveția, loc unde a fost îngrijit în premanență de specialiști, dar și de măicuțe. Cum starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat tot mai mult, familia regală a decis că nu mai este nevoie ca Majestatea Sa să fie transporant la clinica oncologică din Lausanne, acolo unde a fost operat în trecut.

Starea Regelui Mihai s-a agravat după ce, în 2016, soția acestuia, Regina Ana a României, a murit la vârsta de 92 de ani. Cei doi au format cel mai longeviv cuplu regal din istoria României, iar despărțirea l-a afectat profund pe Regele Mihai care, din cauza problemelor de sănătate, nu și-a putut conduce soția pe ultimul drum.

Regele Mihai s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia. Aceasta a fost Regele României în perioada 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, dar și în intervalul 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947. Regele Mihai a fost căsătorit cu Ana, Principesă de Bourbon-Parma și împreună au avut cinci fiice Principesa Margareta a României, Principesa Elena a României, Principesa Irina a României, Principesa Sofia a României și Principesa Maria a României.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Regele Mihai.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Regele Mihai I al României și lupta cu leucemia

Vești triste despre starea de sănătate a lui Salvador Sobral. Câștigătorul de la Eurovision a fost conectat la o inimă artificială

Ultimele imagini publice cu Olga Tudorache. Fotografiile sunt cutremurătoare

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vedete