Preoții și aparținătorii pacienților cu forme grave de Covid-19 vor putea intra la ATI

Vlad Voiculescu a anunțat că se vor schimba câteva aspecte referitoare la pacienții cu Covid-19 aflați în secțiile de terapie intensivă. Ministrul Sănătății a declarat că li se va permite accesul preoților și unui aparținător la persoanele care sunt în stare gravă la ATI.

Oficialii din Ministerul Sănătății au avut o întânire cu reprezentanții cultelor pentru a modifica protocolul de înmormântare a celor care își pierd viața în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2. Vlad Voiculescu a anunțat că vor exista câteva modificări, însă pacienții decedați din cauza Covid-19 vor fi în continuare înmormântați cu sicriele sigilate.

„Ordinul de ministru este în lucru în acest moment. Cel târziu mâine va fi semnat. Va conţine toate modificările cerute de reprezentanţii cultelor, va conține modificări pe care MS le consideră necesare, vorbim de măsuri de protecţie. Vorbim de un ordin din aprilie 2020, deci e vorba de un ordin de mai bine de un an de zile. Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noua formă a ordinului', a precizat Vlad Voiculescu.

Una dintre modificările aduse protocolului este permiterea preotului sau al pastorului, dar și a unui aparținător, în spitale la bolnavii aflați în stare gravă.

„Avem în vedere şi pentru aparţinători lucrul acesta, cu respectarea unor reguli. Pentru cei care vor să-și ia adio de la cei dragi, acest lucru trebuie să fie posibil în condiții de sigurantă', a mai declarat ministrul Vlad Voiculescu.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri