Poziția fostului Principe Nicolae vizavi de interdicția de a-l vizita pe Regele Mihai

Decizia de a-și vizita bunicul, pe Regele Mihai, nu a fost văzută cu ochi buni de Casa Regală a României. Gestul lui Nicolae, fiul Principesei Elena, a fost socotit ca o violare a domiciliului, reprezentanții Casei Regale apelând la forțele de ordine din Aubonne, acolo unde se află reședința Regelui Mihai.

După ce Casa Regală a oferit un comunicat public în care a explicat cu exactitate întregul incident, fostul Principe Nicolae a publicat un mesaj pe facebook, unde și-a explicat gestul. Pe lângă poziția sa, acesta a afirmat că decizia de a-i fi interzis accesul nu îi aparține bunicului său, ci altor persoane și că în astfel de momente, comunicatele de presă agresive ce îl vizează nu își au rostul.

“Regret enorm că aceste comunicate de presă ale Casei Regale lezează profund, mai ales în aceste momente grele, imaginea a ceea ce ar trebui să însemne Casa Regală a României, a istoriei acesteia, a valorilor morale și a ținutei demne pe care bunicul meu și înaintașii lui au încercat mereu să le trăiască și să le păstreze.

Eu, Nicolae, am vrut doar să îmi văd bunicul și să îmi iau rămas bun, într-un mod liniștit, respectos, așa cum este creștinește. Nu am fost lăsat nici acum, nici în alte dăți când am vrut să îl văd. Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic și nepot, nu am fost despărțiți și amândoi am prețuit această legătură de sânge. Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne vedem. Dimpotrivă, știu că și-ar fi dorit mult.

Sunt dezamăgit și profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale precum și a mamei mele, de ușurința și lipsa de respect cuc are aceștia aruncă efectiv către presă niște comunicate agresive, defăimante și nejustificate acum în aceste momente în care ar fi nobil să dăm dovadă de respect și să trecem peste cine știe ce ambiții personale.

Pentru mine, bunicul meu rămâne depozitarul unor valori morale pe care aleg să le respect și să mi le însușesc. Din respect pentru el și pentru înaintașii mei, pentru istoria pe care aceștia au scris-o, nu mă voi lăsa discreditat de aceste jocuri nefericite și fără sens. Le reamintesc tuturor că iubirea și respectul unui popor se câștigă, nu se obțin cu forța”, a scris Nicolae Medforth-Mills, într-un comunicat de presă.

Foto: facebook

Citește și:

Informații de ultimă oră despre Regele Mihai I. Casa Regală a făcut un anunț de ziua onomastică a Majestății Sale

Regele Mihai este în stare gravă! Familia regală a plecat de urgență Elveția

Prima declarație a Principesei Elena, după incidentul de la reşedinţa Regelui Mihai: „Nicolae a nesocotit intimitatea, suferința și demnitatea tatălui meu'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete