Poziția corectă a școlarului la birou


O poziție incorectă duce la oboseală, cauzată de durerile de spate sau de picioare, dureri de cap sau de ochi care pot crea disconfort major ce îngreunează studiul. Kinetoterapeutul Daniela Budeanu, de la Centrul KinetoBebe, îți explică pas cu pas diferențele între poziția incorectă și cea corectă.

Poziția incorectă la birou

De regulă, copilul stă aplecat într-o parte, cu capul sprijinit într-una din mâini. Picioarele nu sunt sprijinite în unghi de 90 grade, ci copilul le ține încrucișate, unul peste altul sau stă cu unul dintre picioare ghemuit sub șezut. Trunchiul e aplecat în față, cu tendința de a ține spatele cocoșat. Monitorul sau cartea sunt așezate prea jos, iar copilul are tendința să se aplece.

Poziția corectă la birou

Periodic, părintele sau educatorul trebuie să corecteze poziția copilului la birou sau în bancă, astfel încât școlarul să o deprindă ca pe un reflex. Picioarele stau sprijinite pe un suport, ceea ce va ușura circulația sângelui, iar picioarele nu vor mai deveni 'grele' și obosite. Mâinile stau sprijinite de masă, aflată în prelungirea brațelor scaunului, cu coatele într-un unghi de 90 de grade. E bine să investești într-un scaun ergonomic de birou, cu înălțime reglabilă și mânere fixe.

Părintele trebuie să urmărească și să corecteze poziția copilului, astfel încât coapsa și piciorul să facă unghi de 90 grade, iar piciorul și gamba să facă unghi de 90 grade.

Perna pusă în spate împiedică cifoza lombară și e foarte confortabilă pentru spate. Monitorul trebuie ridicat pe un suport pentru ca privirea să urce în unghi de 15 grade. La fel și cartea de pe care trebuie să citească.

Citește și Poziția corectă la birou. Ce riști dacă nu o respecți 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Video