Povestea emoționantă a micului pompier plecat să stingă incendii în Ceruri

Elena era o tânără mamă al cărui băiețel, Adam, în vârstă de doar 5 ani, suferea de leucemie în fază terminală. Adam avea o mare dorință, aceea ca, atunci când se va face mare, să devină pompier.

baiat pompier

Deși sfâșiată de durere și sleită de puteri, Elena a decis să împlinească cel mai arzător vis al fiului său. În una din zilele în care Adam se simțea puțin mai bine, tânăra luă drumul celei mai apropiate unități de pompieri.

Unul dintre superiorii care au acceptat să o primească în audiență a fost impresionat de soarta micuțului Adam, de dorința lui de a deveni pompier, dar și de determinarea mamei care nu-și dorea decât ca fiul său să-și vadă visul cu ochii înainte de a-și da ultima suflare. Tânăra nu dorea decât ca micuțul ei să aibă posibilitatea să facă o tură cu o mașină de pompieri.

Bărbatul, însă, i-a propus o variantă mai bună. Miercuri dimineața, voi trimite o mașină de pompieri la spital. Micuțul Adam va petrece ziua alături de noi. Va mânca alături de noi, va ieși, împreună cu noi la alarmele de incendiu și va merge cu noi în misiunile care vor apărea pe parcursul zilei. În plus, dacă îmi dați măsurile lui, până miercuri voi putea face rost de un echipament complet pentru el, inscripționat cu însemnele unității noastre. Va fi un pompier adevărat.'

Trei zile mai târziu, în fața spitalului în care era internat Adam parca o autospecială de pompieri. Ajutatd e unul dintre pompierii din mașină, micuțul Adam și-a îmbrăcat cu mândrie echipamentul, apoi a fost ajutat să urce în autospecială.

În acea zi, sau fost 3 apeluri către serviciul de pompieri, iar Adam a mers în fiecare dintre cele 3 misiuni. La sfârșitul unei zile obositoare, pe chipul lui Adam se citea fericirea. Contrar pronosticului medicilor care nu-i dădeau mai mult de câteva zile de trăit, micuțul a mai trăit 3 luni.

În noaptea în care semnele lui vitale au început să fie din ce în ce mai slabe, Elena l-a sunat pe șeful unității de pompieri și l-a rugat să trimită un pompier la spital pentru a-i fi alături lui Adam în momentul în care acesta va păși în lumea de dincolo. Din nou, bărbatul a avut o idee mai bună. Vom fi la spital în 5 minute. Tot ce trebuie să faceți este să vorbiți cu personalul să nu se alerteze în momentul în care va auzi sirena autospecialei. De asemenea, deschideți fereastra rezervei în care se află Adam pentru că vrem să folosim scara din dotare și să intrăm pe fereastră, ca într-o misiune adevărată.'

5 minute mai târziu, 15 pompieri intrau pe fereastra rezervei lui Adam de la etajul 3, urcând scara de incendiu cu care era prevăzută mașina. Adam a fost declarat pompier onorific' și strâns în brațe de fiecare dintre cei 15 colegi'. Aceștia i-au mărturisit că a fost o onoare pentru ei să-l aibă coleg.

Cu ultimele puteri, Adam a ridicat ochii către mama sa, apoi către șeful unității de pompieri, și a întrebat: Adică eu chiar sunt un pompier adevărat?' Bărbatul i-a răspuns: Ești un pompier adevărat, și mai mult decât atât, vei fi numit șef al pompierilor. Să nu-ți fie teamă. Iisus te va ține tot timpul de mână.' Știu, a mai apucat să spună micuțul înainte de a închide ochii pentru totdeauna. M-a ținut de mână toată ziua.'

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse