Poți să iei Coronavirus de două ori? Te poți reinfecta, odată vindecat? Am aflat răspunsul…

O întrebare despre coronavirus circulă pe buzele tuturor fără să-și fi găsit un răspuns clar. Poți să iei Coronavirus de două ori? Te poți reinfecta, odată vindecat? Am aflat răspunsul… Citește și dă mai departe.

Dintr-o sută de pacienți cu coronavirus externați ca vindecați din spitalele din Wuhan, zece par să fi fost ulterior reinfectați.

Apelul alarmant vine de la medici din Wuhan- orașul din China, unde a apărut pentru prima dată coronavirusul- care au raportat o serie de cazuri de pacienți ce au părăsit spitalul după ce au fost testați negativ pentru Covid-19 și ulterior au fost re-testați pozitiv.

Potrivit spitalului Tongji- unde au fost depistate primele cazuri de Covid-19- citat de cotidianul South China Morning Post, din 147 de pacienți externați în decurs de o săptămână, cinci au fost din nou pozitivi, adică 3 la sută. Procentul este mai mare la câteva centre de carantină din Wuhan, unde cifra variază între 5 și 10 la sută.

Nu este prima dată când coronavirusul pare să infecteze aceeași persoană de două ori. În februarie, o japoneză în vârstă de 40 de ani, externată ca „vindecată' dintr-un centru medical din Osaka, a devenit pozitivă zece zile mai târziu, iar un bărbat chinez din Jiangsu care a scăpat oficial de infecție, a fost internat după trei zile fiind „re-infectat'.„Cazurile de re-infectare par să indice că virusul Corona funcționează diferit de predecesorii SARS și MERS-CoV sfidând legile virusologiei și ar putea reprezenta o provocare majoră pentru sănătate. Cele două virusuri anterioare nu au infectat niciodată aceeași persoană de două ori, căci organismul pacienților a dezvoltat anticorpi specifici, care nu au dispărut din corp după vindecare', spune prof. dr. Robin May, director al Institutului de Microbiologie de la Universitatea Birmingham. Această caracteristică a sistemului imunitar este aceeași împotriva tuturor virușilor cunoscuți.„Datele pe care le obținem din China arată că pacienții infectați dezvoltă anticorpi dar este posibil ca și concentrația virusului în corpurile celor re-infectați să fie prea mică pentru a fi detectată și ca, dintr-un motiv sau altul, boala să fi fost reluată. Sau este posibil ca unii pacienți cu coronavirus să aibă probleme cu sistemul lor imunitar, astfel încât nu au produs anticorpi adecvați', a spus Olivier Terrier, virolog la Centrul pentru Boli Infecțioase din Lyon. Deși, medicii resping ideea unui virus care infectează de două ori aceeași persoană, ei avertizează împotriva încrederii oarbe în testele de screening și subliniază importanța monitorizării pacienților care par a fi vindecați.

Foto:

Strigător la cer: ce a cerut să mănânce un bolnav de Covid-19 din Slatina

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate