Plănuiește-ți vacanța de anul viitor: Puțin cunoscutele plaje europene

Răsfăţ cu nisip fin, apă azurie şi peisaje romantice cu valuri spărgându-se de stânci… Alege pentru vacanţă una dintre plajele mai puţin cunoscute, dar considerate printre cele mai frumoase din Europa.

grecia

Plaja Navvagio

Navvagio, Grecia

Unde: Zakynthos este una dintre cele mai frumoase insule ale Mării Ionice şi ceea ce o face specială, pe lângă casele vechi cu grădini scăldate în iasomie şi micile taverne unde un Yorgos îți servește o bere Mythos, o porție de tzatziki şi unde se cântă sirtaki, sunt plajele sale superbe.

De ce: Vei găsi locuri pentru toate gusturile, plaje pline de viaţă, ori ascunse în golfuri tainice şi peste care pluteşte parfumul inconfundabil al crinilor de mare. Agios Sostis, plaja de pe insula alăturată, unde accesul se face pe un pod, Argassi şi Porto Vromi, Xigia, sau Dafni în dreapta Golfului Laganas, cu peisajele de vis, Gerakas (plaja broscuţelor ţestoase Carreta), dar fără ezitare poţi alege plaja Navvagio, o minune a naturii, un golf fabulos, cu cel mai alb nisip și cea mai albastră mare, unde poţi ajunge doar cu barca şi unde se spune că, dacă n-ai venit, ai mers degeaba în Zakynthos.

Cazare: Există numeroase unităţi de cazare, de la cele de tip Family Inn, unde costul porneşte de la 15 euro de persoană pe noapte, până la cele cu mai multe stele, unde costul începe de la 30 de euro de persoană pe noapte sau de la 415 euro pentru şapte nopţi, All inclusive. (jeka.ro)

spania

Plaja Melide

Melide – Spania

Unde: Mai puţin popularizată, Galicia este aproape neatinsă de o dezvoltare economică aproape haotică, așa cum este cea de pe coasta mediterană.

De ce: Galicia este în contrast cu tot ce găseşti în restul Spaniei, fie că te referi la munţii îmbrăcaţi în păduri virgine coborând către nesfârşitul oceanului, fie la zona de coastă cu zecile de plaje apreciate pentru decorul natural absolut încântător, ori la stâncile spectaculoase de la Costa de la Muerte. Plaje superbe care aproape îţi taie respiraţia: Playa del Estorde sau Playa de Longesteira, dar gustul deplin al romantismului îl afli în Pontevedra, pe Playa Melide, o întindere foarte puţin cunoscută, vegheată de trei faruri şi frecventată doar de localnici şi de surferii care vor să se bucure în linişte de nemărginirea oceanului.

Cazare: Poţi alege un hotel de trei stele, cu preţul camerei pornind de la 86 de euro, sau un hostel unde preţul începe de la 27 de euro pe noapte (agoda.com)

Nu rata: Gastronomia tradiţională bazată pe fructe de mare gătite în cele mai diverse moduri, mai cu seamă în Rias Baixas, unde guşti în aproape orice restaurant sau bar „tapas: crabi, scoici, midii, homari ori stridii…

albania

Dhermi, Albania

Dhermi, Albania

Unde: Pe puţin cunoscuta rivieră albaneză, situată pe coasta mării Adriatice şi considerată o a doua Croaţie, din punct de vedere al destinaţiilor de vacanţă, unde, cu toate că va trebui să traversezi muntele pentru a ajunge, nu vei regreta nici o secundă.

De ce: La câțiva pași vei descoperi aici Dhermi, un orășel desprins parcă din povești, renumit pentru plajele sale curate și pierdute în linişte, iar alături, Llogara, locul cu peisaje fabuloase și cu o deschidere incredibilă către cerul și apa de un albastru magnific ale Mării Ionice. Surprinzător, deşi este considerată cea mai frumoasă plajă din Albania, vei găsi în Dhermi preţuri decente pentru condiţii de cazare excelente şi mâncarea gustoasă și din abundență.

Cazare: Găseşti pensiuni unde te cazezi cu circa zece euro de persoană, hoteluri de trei stele cu 30 de euro, dar şi apartamente de lux cu circa 400 de euro pentru 15 zile. Mesele nu sunt incluse în preţul cazării, dar costă cam 10-15 euro pe zi. (albania-hotel.com şi albaniaperomaneste.wordpress.com)

Nu rata: Un drum pe singura insulă a Albaniei Sazan, din golful Vlora, locul unde Marea Adriatică întâlnește Marea Ionică, dar şi unul prin fermecătorul orăşel Berat, o bijuterie albaneză, numit și „Orașul celor 1.000 de ferestre.

franta

Dune du Pyla, Franța

Dune du Pyla – Franţa

Unde: două destinaţii necunoscute, din Hexagon, perfecte pentru iubitorii de peisaje fabuloase și de farmec retro, de simplitate și liniște: Dune du Pyla, lângă Bordeaux, capitala vinurilor bu-ne, şi Île de Ré, insuliţa fără automobile, din faţa vechiului port La Rochelle.

De ce: Pyla este cea mai înaltă dună de nisip din Europa, iar în spatele zidului de nisip înalt de 108 metri, se ascund câţiva kilometri de litoral de explorat, unde te bucuri de privelişti superbe, cu plaja soli-tară de o frumuseţe aparte, cu nisip fin şi ape de un albastru profund. Mai jos, insula magică Ré, legată de coastă cu un pod şi unde simţi din plin simplitatea şi inocenţa vieţii în lumina crudă a soarelui de vară, un loc în care sunt interzise maşinile și unde mergi doar cu bicicleta sau pe jos, unde găseşti plaje fermecă-toare, cu coaste nisipoase și ușor înclina-te spre sud ce par că se întind, poetic, către infinit, şi poţi sta în satul de vacanţă Le Bois Plage, cu bungalow-uri înconjurate de pădure şi unde afli şi un club pe plajă pentru cei mici.

Cazare: Un hotel de trei stele oferă cazarea în zona Pyla, la preţuri ce încep de la 48 de euro de persoană şi poţi face rezervări directe. (veltravel.ro )

Nu rata: Portul vechi şi turnul St. Nicholas, din perla atlantică La Rochelle, de unde poţi admira superbul oraş vechi, şi Ile dOleron; apoi mergi fără ezitare, mai ales dacă eşti însoţită de cei mici, la Acvariu, unde vei descoperi un spectacol fascinant.

bulgaria

 

Bulgaria, Athopol

Athopol, Bulgaria

Unde: Sudul extrem al litoralului bulgăresc, dincolo de Burgas şi de Duni, devine din ce în ce mai des pomenit în topurile destinațiilor de vacanță, mai ales pentru excelentul raport preț-calitate pe care îl vei găsi aici și pentru unele dintre cele mai fermecătoare, romantice şi nebătute plaje de la Marea Neagră: Athopol şi Sinemorets.

De ce: În Ahtopol vei descoperi o atmosferă aproape de cea de la 2 Mai, însă cu apa extrem de curată şi plaja superbă, foarte mare şi mărginită de păduri ce te vor face să te simți mai degrabă la munte decât la mare. Masa o poţi lua în micul port pescăresc, la una dintre terasele „mehana, populate în mare parte cu turişti britanici, germani sau din ţările nordice. La doar câţiva kilometri, ajungi în Sinemorets, unde plaja, spectaculoasă, este plasată într-o rezervaţie naturală, între râul Veleka şi Marea Neagră, pe o peninsulă-deltă chiar la vărsarea râului în mare, unde egretele şi alte specii sălbatice vin chiar pe plajă.

Cazare: Preţul pentru camera dublă la hotel de trei stele începe de la 54 de euro pe zi, cu micul dejun, sau 72 de euro cu pensiune completă, iar pentru un apartament (dormitor plus living) de la 78 de euro pe zi, respectiv 113 euro. (bulgaria.directbooking.ro)

turciaOludeniz, Turcia

Oludeniz – Turcia

Unde: În provincia Mugla, de pe coasta de sud-vest a Turciei, mărginită într-o parte de Marea Egee şi în cealaltă de zidul munţilor, e zonă desemnată parc naţional ce protejază biosisteme unice.

De ce: Belcekiz „Laguna Albastră, din Oludeniz, pare a fi ruptă dintr-un vis şi este clasată printre primele cinci plaje din lume, cu peisajul extraordinar al munților de un verde crud care coboară până la mare, cu apele turcoaz şi nisipul fin – un adevărat paradis al soarelui şi relaxării. Zona turistică este separată de rezervaţia naturală, unde construcţiile sunt interzise, iar accesul pe plajă este liber; ceva mai departe vei descoperi un alt loc unde să te bucuri în linişte de nisipul fierbinte de sub tălpi: Kidrak, o plajă necunoscută multor turişti, aşezată între zone împădurite şi perfectă pentru un picnic.

Cazare: Găseşti oferte pentru vârful de sezon, începând de la 28 de euro de persoană pe zi cu demipensiune.(oludeniz.ro)

Nu rata: „Flacăra Chimerei, din capătul nordic al plajei Cirali, un foc natural care arde pe crestele muntelui de mii de ani și pe care marinarii o foloseau în trecut drept far pentru a se feri de stâncile coastei. Spectacolul acestui foc miraculos se vede impresionant pe întuneric.

Vezi şi avantajele şi dezavantajele de a te caza la un hostel!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber