Plantele tale încep să se ofilească? Acest truc simplu le readuce la viață în doar câteva minute

plantele încep să se ofilească

Din cauza luminii insuficiente, pentru că nu au fost udate la timp sau ca urmare a unor factori externi, plantele de apartament pot ajunge să se ofilească. Dacă ai observat că frunzele acestora încep să își piardă fermitatea și sunt îndreptate în jos, atunci trebuie să acționezi imediat. Un truc simplu le readuce la viață în doar câteva minute. 

Plantele înfrumusețează orice locuință și reușesc să dea valoare spațiului în care sunt așezate. Frumusețea lor fură priviri, dar pentru a rămâne mereu verzi sau pentru a înflori în mod constant, acestea au nevoie de o grijă aparte. Nu doar apa este importantă și nu există o rețetă clară când vine vorba despre îngrijirea acestora. Dacă unele plante au nevoie de lumină, altele se dezvoltă mai bine în întuneric, iar diferențele pot să apară și când vine vorba despre cantitatea de apă necesară sau locul în care ar trebui poziționate.

Plantele tale încep să se ofilească? Acest truc simplu le readuce la viață în doar câteva minute

În cazul în care ai observat că plantele tale favorite încep să se ofilească, poți apela la un truc simplu care le readuce la viață în doar câteva minute. Este necesar să prepari o soluție folosind apă caldă și sare Epsom, iar problema este rezolvată. Pune cele două ingrediente într-un recipient cu pulverizator și apoi stropește frunzele plantei cu această soluție. Vei observa că, în scurt timp, frunzele vor reveni la viață.

Frunzele plantelor ajung să își piardă fermitatea atunci când planta este deshidratată. Soluția pe bază de apă caldă și sare Epsom este o alegere inspirată având în vedere că sarea conține suflat de magneziu care simulează producția de clorofilă, în timp ce apa caldă contribuie la eliminarea dăunătorilor din sol, potrivit dailymail.co.uk. Astfel, folosind două ingrediente simple îți poți prepara singură o soluție pentru îngrijirea plantelor, fără să fie nevoie să apelezi la cele pe care le găsești în comerț.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Dormitul până târziu în weekend nu compensează odihna insuficientă din cursul săptămânii

Dieta lui Carmen Brumă – Cum poți să slăbești 4 kilograme în 6 zile

Numele copilului îi decide soarta. Ai grijă ce alegi pentru el!

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse