Plantele care îți ajută fierea să funcționeze după mesele copioase de Paște

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Paștele este o sărbătoare importantă pentru creștini, motiv pentru care aceștia aleg să marcheze momentul prin mese copioase, care pot afecta de multe ori sistemul digestiv și fierea.

După o lungă perioadă de post, oamenii așteaptă cu nerăbdare să guste din bucatele preparate special pentru zilele de sărbătoare. Chiar dacă sunt foarte gustoase, aceste preparate sunt destul de bogate în calorii și grăsimi și pot duce la probleme de sănătate. Fierea este cea care are cel mai mult de suferit în perioada sărbătorilor, provocând stări de greață, dureri puternice și o stare generală proastă.  Pentru acele momente în care fierea are de suferit, există câteva plante care pot face minuni și pot îmbunătăți rapid starea de sănătate, potrivit infuziedesanatate.ro.

1.  Anghinare

Această plantă este întâlnită în mod frecvent în mai toate medicamentele care ajută la o mai bună funcționare a fierii sau a ficatului. Consumată în stare naturală, anghinarea are un efect mult mai puternic, ea ajutând atât la tratarea durerilor, cât și în procesul de prevenție. Această plantă stimulează secreția de lichid biliar, lucru care previne apariția stărilor de greață sau a indigestiei.

2. Menta

Menta are un rol foarte important în procesul de detoxifiere. Această plantă ajută la eliminarea toxinelor din organism, reduce starea de rău, calmează durerile și ajută organismul să aibă o stare generală bună. Menta poate fi consumată sub formă de ceai, fiind recomandate în medie aproximativ 2-3 căni pe zi.

3. Sunătoarea

Sunătoarea este o altă plantă care face minuni pentru fiere. Aceasta are proprietăți multiple, însă cele mai importante fac referire la capacitățile acesteia de a trata tulburările căilor biliare și de a ajuta la o mai bună funcționare a ficatului. Astfel, sunătoarea poate fi un remediu natural pentru tratarea stărilor de rău apărute în urma meselor copioase din timpul sărbătorilor.

4.  Coada șoricelului

Coada șoricelului este o plantă care stimulează sistemul digestiv, reduce durerile de stomac și ficat și ajută în tratarea unor afecțiuni ca enteritele, enterocolitele sau colicile abdominale. Această plantă poate fi folosită sub formă de ceai sau de suc. Sucul de coada șoricelului este mai rar întâlnit, însă acesta se prepară foarte ușor. Este nevoie doar de 50 de grame de coada șoricelului și 50 de ml de apă. Cu ajutorul unui blender se mixează ingredientele și se trec printr-un tifon.

5.  Rostopasca

Rostopasca este o plantă foarte utilă, mai ales în situațiile de urgență. Această plantă calmează durerile, având un efect antispastic. Pentru a trata durerile aceasta se consumă sub formă de infuzie.

6.  Gălbenelele

Gălbenelele sunt recunoscute pentru efectele pozitive pe care le au asupra bilei. Acestea ajută la vărsarea acesteia în duoden, îmbunătățind digestia.

Foto: 123rf.com, pixabay.com

Citește și:

5 plante pe care să le ai în dormitor dacă îți dorești un somn liniștit

Scapă de otită ca prin minune cu ajutorul unei plante simple

Este incredibil ce se întâmplă dacă presari scorțișoară la rădăcina plantelor din casa ta

 

 

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Video