Pisica ta te mușcă fără motiv? Află ce vrea, de fapt, să-ți transmită

Pisica este un animal cu totul și cu totul special, care trece de la o stare la alta în câteva secunde. Sunt sigură că îmi dai dreptate dacă și tu ești posesoarea unei astfel de feline aparent imprevizibile. Învață să descifrezi comportamentul ei, pentru a nu încuraja, fără să-ți dai seama, aceste răspunsuri agresive.

De fapt, pisica ta, prin reacțiile ei, vrea să îți transmită un anumit mesaj. Dacă tu ai impresia că ea reacționează impulsiv și nejustificat, animalul tău de companie ți-ar spune altceva. Spre exemplu, se întâmplă foarte des ca o repriză de mângâieri să se încheie cu o mușcătură bruscă din partea pisicii. E clar! S-a săturat de gesturi tandre
și are nevoie de o pauză. Fiind, la origine, un animal de pradă, e firesc ca primul impuls să fie mușcatul sau atacatul. Important este să nu insiști cu mângâiatul. Respectă-i decizia de a pune stop afecțiunii.

Pisica se joacă și… mușcă!

De câte ori nu ai început să te joci cu pisica ta, să-i arunci obiecte și, brusc, să devii tu ținta agresiunii ei? În acest caz, e nevoie de puțină disciplină. Recompenseaz-o atunci când se joacă frumos, fără gheruțe și mușcături, și oferă-i afecțiune. De asemenea, asigură-te că are jucării pentru pisici pe care să le roadă și încurajeaz-o să le folosească. Este nevoie de timp și răbdare. Pe termen lung însă merită sacrificiul.

Semnele de agresiune

Între joacă și agresivitate este doar un pas. Dacă pisica începe să scoată anumite sunete, să-și arcuiască spatele și, în cele din urmă, să te atace, ți-a declarat război. Violența fizică nu are nici un efect pozitiv asupra animalelor. De fapt, creează mai multă frustrare pentru ambele tabere. Ce poți face este să scoți în evidență comportamentul adecvat prin recompense (mâncare) și afecțiune. În timp, te asigur că va învăța cum trebuie să se comporte… civilizat.

Citește și: Animalele de companie care au cucerit Internetul

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse