Pictorul Emil Ciocoiu este prezent in cadrul Festivalul George Enescu cu proiectul “Omagiu Muzicii”

Emil Ciocoiu

Pictorul Emil Ciocoiu este onorat sa se numere printre participantii la acest dialog, cu atat mai mult cu cat este supranumit “pictor al muzicii” datorita dragostei si admiratiei pe care o simte fata de aceasta arta si fata de maestrii sai, sentimente exprimate in numeroase din lucrarile sale.

Astfel, lucrarile lui Emil Ciocoiu vor fi prezente in doua expozitii ce vor fi deschise pe intreaga perioada de desfasurare a festivalului la Sala Palatului si la Galeria Galateca.

Sala Palatului va gazdui o expozitie de arta plastica si decorativa in cadrul careia Emil Ciocoiu va expune o serie de tablouri inspirate de personalitatea marelui muzician George Enescu, iar la Galeria Galateca, sub inaltul patronaj al “Bibliotecii Centrale universitare Carol I”, va avea loc o expozitie personala cu titlul “Omagiu Muzicii”.

Emil Ciocoiu - Portretul omagial George Enescu

Pentru expozitia de la Sala Palatului Emil Ciocoiu a realizat si va expune, in premiera, lucrarea intitulata “Portretul omagial George Enescu” (ulei pe panza/ 2008-2009/200×1180 cm, vezi imaginea din dreapta). Lucrarea va fi incadrata de alte sase lucrari de mari dimensiuni pe care pictorul Emil Ciocoiu le-a selectat din creatia sa, toate fiind inspirate de creatia artistica enesciana.

La Galeria Galateca, situata langa piata in care se desfasoara atatea alte evenimente aflate pe agenda festivalului, Emil Ciocoiu, expune desene si picturi care au ca tema muzica si muzicienii, dupa cum sugereaza si titlul ”Omagiu muzicii”.

Emil Ciocoiu - Cantatul VioriiSi aici va fi expusa o lucrare de mari dimensiuni: “Cantul viorii” (ulei pe panza/ 2006-2007/250×180 cm, vezi imaginea din stanga) impreuna cu 46 de desene si 5 uleiuri. Alaturi de cele patru desene in care este reprezentat George Enescu, ii intalnim reprezentati pe Radu Lupu, Mihaela Ursuleasa, José Carerras, Yehudi Menuhin, Sharon Quartet, Silvia Marcovici, Cristian Mandeal, Valentin Gheorghiu si pe multi altii, precum si pe Rodica Ciocoiu, violonista, sotia artistului si deseori muza sa.

Vernisajul expozitiei colective de la Sala Palatului va avea loc luni 7 septembrie, ora 18.00, iar vernisajul expozitiei personale de la Galeria Galateca va avea loc miercuri 9 septembrie ora 18.30.
Ambele expozitii sunt organizate sub egida Festivalului George Enescu. Vernisajul de la Galeria Galateca este un eveniment sustinut de reprezentanta din Romania a firmei Ewopharma AG companie farmaceutica elvetiana care sarbatoreste in acest an 50 de ani de la infiintare.

Expozitia de la Sala Palatului va fi deschisa pe intreaga perioada de desfasurare a festivalului, iar cea de la Galateca va fi deschisa intre 29.08 – 24.09.2009, intre orele 11.00-18.00

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri