Peste 85 voluntari şi 200 kg de deşeuri colectate în cadrul celui mai mare eveniment de plogging din România

Peste 85 de voluntari, cu vârste între 3 și 70 ani, au luat parte la prima ediție Clean&Run', cea mai mare iniţiativă de plogging din România, desfăşurată pe data de 5 octombrie, în Pădurea Băneasa.

În cadrul cursei, alergătorii au adunat peste 200 kg  de  deşeuri, de pe un traseu de 25 de kilometri de alei și poteci din pădure.

Ce este ploggingul

Ploggingul este un concept apărut în Suedia, în anul 2016, care presupune îmbinarea activităţii de alergare (jogging) cu strângerea deșeurilor. Ploggingul este extrem de popular în întreaga lume, fiind adoptat de cetăţeni pasionaţi de menţinerea sănătăţii şi a unui mediu curat. Alergătorii iau cu ei saci sau pungi de gunoi și, pe un traseu de jogging, adună deşeurile găsite.

Cursa „Clean&Run' a fost una necompetitivă, adresată atât practicanților de jogging, cât şi începătorilor. Concret, participanţii au fost împărţiţi în 4 echipe, fiecare parcurgând un traseu de 7-8 km. Sacii de colectare și mănuşile de protecţie au fost puse la dispoziţia voluntarilor de către organizatori. Gunoiul colectat a fost preluat de către compania de salubritate Romprest, pentru a fi reciclat.

„250 de persoane și-au manifestat interesul pentru a face plogging, însă, din cauza vremii ploioase, acţiunea de alergare și curățare a Pădurii Băneasa a reuşit să mobilizeze doar câteva zeci de voluntari. Ni s-au alăturat inclusiv părinții însoțiți de copii, ceea ce reprezintă un imbold pentru a dezvolta generaţiilor viitoare respectul şi grija faţă de mediul înconjurător. Ne propunem să organizăm noi campanii de ecologizare și în alte zone din București, pentru toți cei care se simt responsabili față de natură și vor să arate că schimbarea vine din inițiativa fiecăruia dintre noi', a declarat Răzvan Ionescu, Director de Marketing Impact Developer & Contractor, dezvoltatorul Greenfield Residence.

Beneficile ploggingului în pădure

Ploggingul are multiple beneficii, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra sănătății fizice și psihice a practicanților. Concret, iată care sunt beneficiile acestui sport:

  • Menține sănătatea inimii;
  • Tonifiază musculatura întregului corp, pentru că antrenamentul implică aplecări repetate, lucru cu brațele;
  • Ușurează respirația, favorizează oxigenarea plămânilor, întrucât se respiră aer curat;
  • Responsabilizarea față de mediu;
  • Oferi un exemplu societății.

Evenimentul a fost organizat de membri ai comunității Greenfield Residence împreună cu Băneasa Forest Run, în parteneriat cu Lets Do It, Romania! şi Radio ZU, cu sprijinul Romsilva şi Romprest.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri