Personalitățile născute în Zodia Racului pe 16 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 16 iulie

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 16 iulie

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 16 iulie includ nume care, altfel, ar fi greu de alăturat. O mare glorie a Hollywoodului, fondatorul enciclopediei Wikipedia și, din nou, un laureat al Premiului Nobel. Află care sunt personalitățile născute pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 16 iulie
GINGER ROGERS

Pe numele real, Virginia Katherine McMath, Ginger Rogers s-a născut pe 16 iulie 1911, în Independence, Missouri, Statele Unite. A fost actriță, cântăreață și dansatoare, într-o vreme în care aceste trei talente mergeau la pachet. Un actor nu avea ce căuta nici înteatru, nici în film, dacă nu era capabil să cânte și să danseze.

Ca toți actorii americani de la începutul secolului trecut, și-a început cariera pe Brodway. Pe acest celebru bulevard din New York se află și acum teatrele de atunci. Producătorii de film mergeau la toate spectacolele și repetițiile ca să recruteze talente. În acei ani, și scena, și ecranul erau dominate de muzical.

Numele ei a rămas în istoria filmului definitiv legat de cel al lui Fred Astaire. Îmreună, au format un cuplu care a revoluționat Hollywoodul. Excepționali dansatiori, ei au ridicat ștacheta spectacolului filmat. Au făcut împreună nouă filme între 1930 și 1937.

Ginger Rogers, Rac; Fred Astaite, Taur. Un asemenea cuplu poate să meargă uns, când îl unește o mare pasiune. Liderul era, bineînțeles, Taurul, adică Fred Astaire. El concepea coregrafiile, el hotăra și cum anume se vor filma. Ginger Rogers venea cu toată empatia Racului, atât de necesară în dans. Ea i-a recunoscut lui corectitudinea, hotărârea și faptul că făcea totul la cele mai înalte cote. El a apreciat intuiția și capacitatea ei de a înțelege și de a se adapta la ceea ce dorea el. De altfel, într-un interviu, Astaire a spus că tot succesul comun i se datora lui Ginger Rogers.

În total, Ginger Rogers a fost activă timp de 62 de ani, de la 14 până la 76 de ani. A jucat în 73 de filme. În 1940, a primit Oscarul pentru rolul din „Kitty Foyle'.

A fost căsătorită de cinci ori și a divorțat de fiecare dată. Fred Astaire nu a fost printre soții ei și se pare că nici n-au avut vreo relație romantică. Nu a avut copii. Nici unul dintre soți nu se numea Rogers. Ginger Rogers a fost doar un nume de scenă.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 16 iulie
LARRY SANGER

Larry Sanger, co-fondatorul Wikipedia, s-a născut pe 16 iulie 1968. Este doctor în filosofie. Încă de la începuturile internetului, a intuit potențialul uriaș de informare al acestui mediu. El a creat câteva variante de pagini web pentru a găzdui tutoriale pentru studenți.

La începutul anilor ‘90, Sanger l-a întâlnit pe Jimmy Wales, care era licențiat în finanțe, dar avea preocupări similare. Împreună, au creat fondat Nupedia, care urma să fie scrisă de experți, contra cost, și să fie utilizată tot contra cost. Acest lucru s-a dovedit nerealist. Așa că, în 2001, au creat Wikipedia, o enciclopedie deschisă, la care oricine poate contribui. Și oricine are acces gratis.

Wikipedia este adesea criticată pentru faptul că nu este de încredere. Adevărul este undeva, la mijloc. Există în ea articole foarte bine documentate, scrise de experți. Dar există și unele neterminate sau scrise în mod subiectiv și inexact.

Larry Sanger, Rac; Jimmy Wales, Leu. Între un Rac și un Leu, lucrurile pot să meargă bine o vreme. Dar când perioada entuziasmului trece, Leul devine agresiv față de cumintele Rac. Poate, chiar, să-l nedreptățească. Și se pare că Wales n-a făcut excepție. El i-a contestat lui Sanger calitatea de cofondator, dar a făcut asta abia în 2005, când proiectul se dovedise un succes mondial.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 16 iulie. Un laureat al Premiului Nobel

Frederik Zernike, fizician olandez, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică. S-a născut pe 16 iulie 1888, la Amsterdam. În 1953, i s-a acordat cea mai înaltă disticție în știință, Premiul Nobel. Motivația: pentru inventarea microscopului cu contrast de fază. Acest instrument permite studiul structurii celulelor vii fără necesitatea de a le omorî.

Mihaela Serea
Foto: Wikipedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber