Personalitățile născute în Zodia Racului pe 15 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 15 iulie Forest Whitaker
Personalitățile născute în Zodia Racului pe 15 iulie sunt, deja, din domenii previzibile. Un mare actor, un foarte mare pictor și doi laureați ai Premiului Nobel. Dacă ai simțit vreodată că în tine se ascunde un artist sau un om de știință, probabil că așa este. Află care sunt personalitățile născute pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 15 iulie
FOREST WHITAKER

Actorul american Forest Whitaker s-a născut pe 14 iulie 1961. Înainte de a studia actoria, a început alte două cariere. La 18 ani a primit o bursă sportivă pentru a studia o facultate tehnică. Juca fotbal american. După o accidentare serioasă, a părăsit și fotbalul, și ingineria.

Pentru că avea o voce foarte bună și cântase întotdeauna în cor, a încercat muzica. A fost admis la Conservatorul Universității South California ca tenor de operă. Dar nu s-a oprit nici la muzică. În scurt timp, a virat spre actorie și acolo a rămas.

Cariera lui de actor a început în 1982 și a continuat în forță. Rolul cu care va rămâne în istoria cinematigrafiei este cel al dictatorului african Idi Amin. După ce a studiat în Marea Britanie, Idi Amin s-a întors în țara sa, Uganda. După ce a ajuns la putere, s-a autoproclamat Regele Scoției. De aici, titlul filmului, „Regele Scoției'.

Whitaker a jucat rolul principal, iar pregătirea pentru rol a fost una cu adevărat specială. S-a îngrășat cu 15 kg. A studiat istoria Ugandei, țara în care s-a petrecut acest episod istoric. A urmărit documentare și înregistrări de arhivă cu dictatorul Idi Amin. A studiat atent accentul cu care vorbea acesta limba engleză.

Pentru acest rol, a primit nu mai puțin de 30 de premii, plus câteva nominalizări. Între aceste premii a fost și Oscarul pentru Cel Mai Bun Actor, în 2007. A devenit astfel al patrulea actor de origine africană care a primit trofeul, după Sidney Poitier, Denzel Washington, and Jamie Foxx. Învinșii săi din acel an au fost: Leonardo Di Caprio, Ryan Goslin, Peter Otool și Will Smith.

Forrest Whitaker este vegetarian și militant activ pentru protecția animalelor. Este un promotor asiduu al acțiunilor umanitare în Uganda, Nigeria și America Latină.

Unele dintre rolurile sale l-au determinat să studieze în profunzime filosofiile orientale. Ca urmare, este un yogin practicant și deține centura neagră la kenpō. Politic vorbind, este un democrat și, desigur, l-a susținut pe Barack Obama. A declarat că se gândește să-și opereze ochiul stâng. Dar nu din considerente estetice, ci pentru că pleoapa aceea îl încurcă la vedere.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 15 iulie
REMBRANDT

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 15 iulie Rembrandt

Pictorul olandez Rembrandt Harmenszoon van Rijn s-a născut pe 15 iulie 1606, în Lieden. Era cel de al nouălea copil al unei familii destul de înstărite. Părinții lui dețineau o moară și o brutărie.

Rembrandt, cel mai important pictor din școala olandeză, a lăsat peste 600 de picturi, 400 de gravuri și 2.000 de desene.

Despre el, marii artiști ai lumii au spus:

  • Sculptorul francez Auguste Rodin. „Să mă compari pe mine cu Rembrand! Ce sacrilegiu! Ar trebui să ne prosternăm în fața lui Rembrandt și nu să nu comparăm niciodată, pe nimeni cu el.'
  • Pictorul spaniol Francisco Goya. „Am avut trei maeștri: Natura, Velázquez, și Rembrandt.'
  • Pictorul olandez Vincent van Gogh. „Rembrandt se adâncește atât de mult în mister, încât spune lucruri pentru care nu există cuvinte în nici o limbă.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 15 iulie
Racii sunt talentați la științe

Robert Bruce Merrifield, biochimist american, laureat al Premiului Nobel. S-a născut pe 15 iulie 1921, Fort Worth, Texas. A fost distins cu Premiul Nobel pentru Chimie, în 1984. Tema lui câștigătoare: sinteza peptidelor în fază solidă, cu aplicație în sănătatea alimentației.

Leon M. Lederman, fizician și matematician american, laureat al Premiului Nobel. S-a născut pe 15 iulie 1922, la New York. Părinții, imigranți evrei din Rusia, aveau o spălătorie. În 1988, a împărțit cu Melvin Schwartz și Jack Steinberger Premiul Nobel pentru Fizică. Tema lor a fost una de cercetare fundamentală, asupra neutronilor.

Mihaela Serea
Foto: Wikipedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber