Personalitățile născute în Zodia Racului pe 14 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 14 iulie

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 14 iulie combină talentul artistic cu meticulozitatea și cu răbdarea. Dragostea este foarte importantă pentru ei și se vede, în numărul mare de copii. Spune sincer, ți-a plăcut chimia în școală? Află ce artiști geniali și ce chimist valoros s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 14 iulie
WILLIAM HANNA

William Hanna, go-fondatorul studioului de animație Hanna-Barbera, s-a născut pe 14 iulie 1910. De acest nume se leagă producții ca „Familia Flinstone', „The Jetsons', „Scooby-Doo', „Ștrumfii' și „Yogi Bear'.

William Denby Hanna a fost actor, regizor, producător, muzician și, mai ales, autor de filme de animație. În 1937, lucrând la Metro-Goldwyn-Mayer, l-a întâlnit pe Joseph Barbera. Prima lor colaborare a fost „Tom și Jerry'.

„Timp de 17 ani, cuplul de animatori a lucrat aproape numai la Tom și Jerry, regizând mai mult de 114 scurt metraje, care se bazau mai mult pe mișcare în dauna dialogului. În anul 1957 MGM a decis să închidă studioul de animație din cauza nerentabilității (un serial de șapte minute cu Tom și Jerry costa 35.000 de dolari), și să le redifuzeze pe cele deja existente.' (Wikipedia)

Abia după închiderea studioului de animație de la MGM, William Hanna și Joseph Barbera au fondat propriul lor studio de animație. Hanna-Barbera a devenit producătorul cu cel mai mare succes în doemeniu. În 1960 a fost lansat „Familia Flinstone', sitcom de animație, prima creație de acest gen. Difuzarea lui săptămânală a durat până în 1966, pe canalul ABC (American Broadcasting Company). Având în vedere că pe atunci se desena de mână, 12 cadre pe secundă, trebuie să fi fost desenate peste 500.000 de cadre!

În 1957, Hana & Barbera a fost vândut cu 12 milioane USD, producătorului Taft Broadcasting. William Hanan și Joseph Barbera au rămasla conducerea companiei până în anul 1991. În 1996, s-a făcut fuziunea cu Time Warner, un alt gigant pe piața filmului. Hanna și Barbera au rămas consilieri. La vremea aceea, Hanna avea 86 de ani, iar Barbera, 85.

Hanna și Barbera au câștigat nu mai puțin de șapte premii Oscar și opt premii Emmy. Se apreciază că filmele lor au fost văzute de circa 300 de milioane de spectatori și au fost traduse în 30 de limbi.

In 1957, they co-founded Hanna-Barbera, which became the most successful television animation studio in the business, creating and/or producing programs such as The Flintstones, The Huckleberry Hound Show, The Jetsons, Scooby-Doo, The Smurfs, and Yogi Bear. In 1967, Hanna-Barbera was sold to Taft Broadcasting for $12 million, but Hanna and Barbera remained heads of the company until 1991. At that time, the studio was sold to Turner Broadcasting System, which in turn was merged with Time Warner in 1996; Hanna and Barbera stayed on as advisors.

William Hanna și Joseph Barbera au lucrat împreună timp de aproape 60 de ani! Mai mult, au făcut o afacere împreună și au au avut mult succes. La prima privire, un Rac (Hanna) și un Berbec (Barbera) nu au prea multe în comun. Probabil, însă, că s-au completat foarte bine. În timp ce Racul este autocritic și tinde să se subestimeze, Berbecul este generos cu complimentele. Sigur, este și malițios de multe ori. Dar Racul nu se supără, odată ce capătă încredere. Ceea ce sigur au în comun cele două zodii este manualitatea, talentul la meșteșuguri practice și la arte plastice.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 14 iulie
Doi artiști de geniu

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 14 iulie

Gustav Klimt, pictor secesionist vienez, s-a născut pe 14 July 1862. După o perioadă în care a pictat în manieră clasică lucrări extrem de valoroase, i-au venit idei noi. Nonconformist din fire, a adoptat un stil mai modern. Perioada aurie este caracterizată de aceste suprafețe în decorarea cărora a folosit foiță de aur.

Ca orice Rac, a fost un mare amator de iubire. Ca rezultat, Gustav Klimt a avut 14 copii, numai din câte se știe.

Ingmar Bergman, regizor, scriitor și producător suedez, s-a născut pe 14 iulie  1918. Dintre filmele lui, cele mai cunoscute sunt „Fragii sălbatici' și „Rușinea'. Primul se apleacă asupra naturii umane, explorându-I toată complexitatea și motivațiile de la maturitate, datând încă din copilărie. Cel de al doilea, incriminează războiul pe care îl consideră cea mai mare rușine a omenirii.

Nu există nici o legătură între regizorul Ingmar Bergman și actrița Ingrid Bergman. Întâmplător, ultima lui soție – cea de a cincea! – se numea Ingrid. Regizorul a avut nouă copii cu șase femei. Dintre ei, trei sunt regizori. Cel mai cunoscut este mezinul, Daniel Bergman, care a ecranizat romanul autobiografic al tatălui său, „Copil de duminică' Fiul care îi poartă prenumele, Ingmanr Bergman, a fost căpitan de aviație pe o linie comercială.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 14 iulie
Un președinte și un laureat al Premiului Nobel

Gerald Ford, președinte al Statelor Unite ale Americii din august 1974 până în ianuarie 1977. S-a născut pe 14 iulie 1913. Numele său era, inițial, Leslie Lynch King Jr. Tatăl a părăsit familia când viitorul președinte avea doar șase luni. Ulterior, mama s-a recăsătorit, iar copilul a primit numele tatălui adoptiv. Inclusiv prenumele.

Republicanul Gerald Ford i-a succedat la Casa Albă lui Richad Nixon, demisionar în urma scandalului Watergate. A îndeplinit jumătatea de mandat rămasă, după care a pierdut alegerile în fața democratului Jimmy Carter. Racului i-a venit rândul să tragă ponoasele pentru un deceniu marcat de înfrângeri diplomatice pentru Statele Unite.

Geoffrey Wilkinson, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, s-a născut pe 14 iulie 1921. A venit pe lume în orășelul Todmorden, din Yorkshire, Anglia. Tatăl, zugrav; mama, muncitoare într-o filatură de bumbac. Un unchi avea o micuță companie de chimie care lucra pentru industria farmaceteutică. De acolo și-a început tânărul Geoffrey cariera.

În 1973, I s-a decernat Premiului Nobel pentru Chimie. Astfel a fost recunoscută contribuția sa în domeniul compușilor organometalici. Aceștia au aplicare în electronică și electrotehnică, datorită conductivității lor excepționale. Așa cum am mai spus, Racii sunt tari la chimie!

Mihaela Serea
Foto: Wkipedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber