Personalitățile născute în Zodia Racului pe 10 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 10 iulie

Dintre personalitățile născute în Zodia Racului pe 10 iulie, am ales doi laureați ai Premiului Nobel. Cea de a treia ar fi primit cu siguranță premiul, dacă ar fi existat pe vremea aceea. Doi oameni de știință geniali și o scriitoare celebră sunt născuți pe aceeași dată cu tine.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 10 iulie
ALICE MUNRO

Scriitoarea canadiană Alice Ann Munro s-a născut pe 10 iulie 1931. Literatura sa are toate atributele lucrului făcut de un nativ în Zodia Racului. Este constituită din lucrări de proză scurtă. Autoarea preferă să șlefuiască cu migală piese mici pe care să le desăvârșească. Nu are orgoliul operei monumentale, al romanului-fluviu. Stilul său este unul simplu, natural. Rareori încearcă Racul să pară altceva decât este. Sinceritatea îl caracterizează. De asemnea, Racul este empatic și grijuliu cu semenii săi. Iar în literatura sa, Alice Munro dă dovadă de multă empatie, de o înțelegere profundă a complexității umane.

Pentru felul desăvârșit în care a reușit toate acestea, în anul 2013, Alice Munro a primit Premiul Nobel pentru Literatură. În anul 2009, scriitoarea primise un alt premiu deosebit de prestigios: Man Booker International Prize pentru întreaga operă.

În motivația juriului Nobel, între altele, este apreciată tehnica narativă a scriitoarei. Deplasările înainte și înapoi în timp constituie marca sa distinctivă. Nimic surprinzător pentru Racul care simte nevoia să mai dea înapoi din când în când.

(Sursa informației: Wikipedia)

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 10 iulie
NICOLA TESLA

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 10 iulie

Nicola Tesla s-a născut pe 10 iulie 1856 într-un sat din Croația de astăzi într-o fmilie de de etnie sârbă. Pe atunci, țara sa făcea parte din Imperiul Austroungar. Talentul pentru îndeletnicirile tehnice l-a moștenit de la mama sa, nu de la tatăl care era preot. De asemenea, memoria aproape perfectă era o trăsătură moștenită pe linie maternă.

Tesla a rămas în istorie pentru nenumăratele sale invenții și inovații în domeniul electricitate. I se datorează existența motorului cu curent alternativ, bobinei de inducție, iluminarării cu incandescență și multe alte asemenea utilizări ale curentului electric. Aparatul de radio și radiografiile au devenit realitate prin contribuția decisivă a lui Nikola Tesla. Totuși, în conștiința generală, alții sunt cei cărora li se atribuie aceste invenții.

Rac fiind, nu a fost foarte abil în valorificarea invențiilor sale. Mai întâi, ca angajat al lui Thomas Alva Edison, la Edison Machine Works, munca lui a fost folosită fără recunoașterea cuvenită. Deseori i s-au promis anumite sume pentru rezolvarea anumitor probleme. A muncit, a găsit soluții, a rezolvat, dar banii nu i-a mai văzut.

(Sursa informației: Wikipedia)

KURT ADLER, chimist german, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, s-a născut pe 10 iulie 1902, în Silezia. În 1950, a împărțit Premiul Nobel pentru Chimie cu Otto Paul Hermann Diels, pentru descoperarirea și dezvoltarea sintezei alcadienelor. Acestea sunt niște hidrocarburi care stau la baza cauciucului sintetic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber