Personalitățile născute în Zodia Leului pe 4 august. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 4 august, Vlad Ivanov, Barack Obama

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 4 august s-au născut pentru a fi adorate. Pe scena teatrului, pe ecran, sau pe scena politică internațională. Vlad Ivanov și Barack Obama s-au născut pe aceeași dată cu tine. Mai e ceva ce nu știai despre ei?

 

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 4 august
VLAD IVANOV

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 4 august, Vlad Ivanov

Vlad Ivanov s-a născut pe 4 august 1969, la Botoșani, într-o familie de lipoveni. Are trei frați. A absolvit Școala Populară de Artă din Botoșani. A venit la București să studieze actoria. Nu era ușor de intrat, așa că a picat. De trei ori. A muncit la o consignație din Gara de Nord.

„Era plin de hoţi de buzunare, de proxeneţi şi de prostituate. Un adevărat loc al pierzaniei. Şi consignaţia asta unde lucram era singura deschisă noaptea, de unde puteai să-ţi cumperi ţigări sau mai ştiu eu ce. Patronii, nişte oameni extraordinari de altfel, mi-au spus mai târziu că i-a emoţionat foarte tare când au văzut un copil venit din provincie că vrea să muncească ca să se întreţină să dea la facultate.' (Vlad Ivanov, interviu pe adevarul.ro)

În 1995, era absolvent al Academiei de Teatru și Film din București, la clasa profesoarei Sanda Manu. Este creditat cu 46 de roluri în film. Primul cu care a intrat cu adevărat în atenția publicului a fost cinicul și odiosul Domnu’ Bebe din 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007). Filmul regizat de Cristian Mungiu a primit premiul Palme d’Or la Cannes și multe alte premii naționale și inetrnaționale.

Rolurile sale au avut întotdeauna o componentă negativă, culminând cu Samir din thrillerul Câini (2016) al lui Bogdan Mirică (foto dreapta). Cu acest rol, obține unul dintre cele 6 Premii GOPO decernate filmului, alături de Marele Trofeu de la TIFF.

Are o apariție episodică în Ana, mon amour, în rolul unui preot duhovnic, considerată o bijuterie actoricească de regizorul Călin Netzer. După acest mic rol de antrenament, apare în rolul Părintelui Ivan din Un pas în urma serafimilor (2017) de Daniel Sandu (foto stânga). Ia Premiul GOPO pentru Cel Mai Bun Actor, pe lângă celelalte 8 premii GOPO și Premiul Publicului la TIFF ale acestui film.

Cel mai recent film apărut, coproducția ungaro-franceză Napszállta (2018), îl are în capul afișului pe Vlad Ivanov. Alte trei filme cu Vlad Ivanov se află în diverse faze de producție: trei coproducții europene, între care un nou film al lui Corneliu Porumboiu.

Pe scenă, joacă la Teatrul Național București, mult mai puțin decât și-ar dori să joace.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 4 august
BARACK OBAMA

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 4 august, Barack Obama

Barack Hussein Obama II s-a născut pe 4 august 1961, la Honolulu, Hawaii, la doi ani după ce arhipelagul a fost admis în Statele Unite ale Americii. În 2009 devine primul Președinte afro-american al Statelor Unite. În marele val de entuziasm și simpatie care a curpins lumea la alegerea lui, i se decernează imediat Premiul Nobel pentru Pace. Decizia a generat multe ridicări din sprâncene.

Mama Președintelui, Ann Dunham, era albă și avea origini engleze, germane, elvețiene, scoțiene, irlandeze și galice. Era antropolog specializat în antropologie economică și dezvoltare rurală. S-a căsătorit în 1961 cu Barack Obama Sr., iar în 1964 a divorțat și acesta s-a întors în Kenya.

Tatăl, Barack Hussein Obama Sr., s-a născut în Kenya, pe când era protectorat britanic. Era economist și a ajuns, la un moment dat, ministru al transporturilor în Kenya. Dar se pare că a fost unul dintre cei mai ghinioniști oameni de pe pământ. În 1970, a avut un accident auto în urma căruia a rămas cu sechele grave la un picior.

A intrat în dizgrația celor care se aflau la putere în Kenya și și-a pierdut poziția privilegiată. A devenit alcoolic, cu toate consecințele. A avut un al doilea accident de mașină care l-a lăsat fără ambele picioare. Pentru ca un al treilea accident să-I curme viața în 1982. La 46 de ani, lăsa în urmă 8 copii, inclusiv viitorul președinte.

Niciunul dintre părinții lui Barack Obama II nu a trăit să-l vadă președinte. Mama a murit și ea în 1995, de cancer uterin și ovarian.

În total, Președintele a avut 8 frați vitregi. Din căsătoria ulterioară a mamei, are o soră mai mică, albă. Are 7 frați și surori mai mari și mai mici, din celelalte două căsătorii + o relație neoficializată ale tatălui.

În adolescența petrecută în Hawaii, Barack n-a fost întotdeauna un băiat cuminte. La maturitate, a povestit în repetate rânduri despre consumul de alcool, marijuana și cocaină. De asemenea, despre faptul că a făcut parte dintr-o bandă care-și spunea „choom gang' și care se ținea de mici prostii.

Toată experiența de viață pusă cap la cap și apartenența la forțele democrate au făcut din tânărul zurbagiu cel mai popular și unul dintre cei mai tineri Președinți ai Statelor Unite. Și-a servit țara în două mandate, din 2009, până în 2017.

Dintre cei 45 de președinți pe care Statele Unite i-au avut de la început și până acum, Obama este al 5-lea în topul celor mai tineri președinți aleși. Succesorul său, Donald Trump, este cel mai bătrân, ales la 70 de ani. Și nu este singura diferență majoră între cei doi.

Vrei să afli Cele trei sfaturi ale lui Barack Obama, ca să știi dacă ți-ai găsit jumătatea perfectă?

Mihaela Serea
Foto: Hepta, Wikipedia, Cinemagia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber