Personalitățile născute în Zodia Leului pe 18 august. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalități născute în Zodia Leului pe 18 august

Ce sporturi a practicat Patrick Swayze? Care este cea mai mare contribuție a lui Robert Redford la cinematografia americană? Care este ciudățenia lui Edward Norton? Personalitățile născute în Zodia Leului pe 18 august sunt foarte diferite la prima vedere. Probabil că ascendentul lor a avut de spus un cuvânt mai puternic.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 18 august
PATRICK SWAYZE

Personalități născute în Zodia Leului pe 18 august

18th August, 1952 Patrick Wayne Swayze s-a născut pe 18 august 1952, într-o familie de texani, cu cinci copii. Patrick a început de mic să danseze, la școala de dans a mamei lui. Deci, un băiat texan care face balet! Desigur, a fost ținta batjocurii colegilor lui. Însă Patrick, deși sensibil și stilat, creștea, totuși puternic. Practică, de asemenea, patinajul artistic, dar și fotbalul american, ca să nu existe dubii. În treacăt, a făcut și doi ani de gimnastică.

Un accident pune capăt aspirației la o carieră sportivă de performanță. Continuă să danseze, antrenându-se la școli de profil din New York. Apare ca dansator profesionist în spectacoel de pe Brodway. De aici, este recrutat pentru film, în roluri care valorifică abilitățile sale de dansator. Mai târziu, registrul său de diversifică și ajunge să fie distribuit pentru calitățile sale fizice, dar și pentru sensibilitatea neașteptată. Publicația People îl desemnează în 1991 ca fiind cel mai sexy bărbat din lume.

Patrick Swayze s-a căsătorit în 1975 cu regizoarea, scenarista și actrița Lisa Niemi. Căsnicia lor a durat 34 de ani. În ianuarie 2008, Swayze a fost diagnosticat cu cancer de pancreas – o formă de cancer care nu iartă. Timp de 20 de luni a luptat cu boala, s-a supus inclusiv unor tratamente experimentale. În ianuarie 2009, cancerul se extinsese și la ficat. În septembrie 2009, a murit.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 18 august
ROBERT REDFORD

Charles Robert Redford Jr. s-a născut pe 18 august 1936, în California. Tinerețea lui boemă înregistrează o perioadă de băut fără măsură. Din acest motiv, și-a pierdut bursa la colegiu și a fost dat afară. A călătorit prin Europa și a trăit câte puțin în Franța, în Spania și în Italia. Întors în Statele Unite, a studiat pictura și, în paralele, actoria, la New York.

Personalități născute în Zodia Leului pe 18 august

Cu Jane Fonda, în „Desculț în parc' (1967)

Și-a început cariera de actor pe Brodway. Unul dintre primele sale roluri a fost în piesa „Desculț în parc', dupa care s-a făcut mai târziu un film. În film, joacă alături de Jane Fonda. În prima parte a carierei, în paraelel cu teatrul, juca mult în seriale și filme TV. După Desculț în parc (1967), apar marile roluri în marile filme. Buch Cassidy (1969), Jeremiah Jonsson (1972), Candidatul (1972), Cei mai frumoși ani (1973, cu Barbra Streisand), Călărețul electric (1979) sunt doar câteva exemple.

Personalități născute în Zodia Leului pe 18 august

Cu Mia Farrow, în „Marele Gatsby' (1974)

Rolul în care își atinge apogeul farmecului său este rolul principal din Marele Gatsby (1974), în care joacă alături de Mia Farrow. Out of Africa (1985), în care joacă alături de Maryl Streep și Klaus Maria Brandauer, marchează începutul filmelor de maturitate. Robert Redford nu mai este doar blondul al cărui farmec îți taie respirația. Este și producător, apoi și regizor în nu mai puțin de 50 de filme.

Dar poate că meritul său cel mai mare în cinematografia americană este înființarea festivalului – și, ulterior a canalului TV – Sundance. Din acest moment, cinematografia independentă, cu bugete mici, are și în Statele Unite un cadru de manifestare. Iar cinematografia nu mai este doar un business, ci poate să aspire către artă, la fel ca în Europa.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 18 august
EDWARD NORTON

Personalități născute în Zodia Leului pe 18 august

Edward Harrison Norton s-a născut pe 18 august 1969. A debutat în film la 27 de ani, în Pimer Fear. Critica apreciază că jocul lui nu a fost cu nimc mai prejos decât al partenerului, Richard Gere. Primește Globul de Aur și prima nominalizare la Oscar. Apoi face colecție de nominalizări, dar fără să primească alte premii importante.

Probabil că principalul reper pentru public este rolul său din Fight Club, unde joacă alături de Brad Pitt – de fapt, un alter ego ideal. Din nou, succesul în premii ocolește filmul, deși rămâne în topul preferințelor publicului.

Deși este Leu, Norton are puternice trăsături de Fecioară. În primul rând, este cunoscut pentru perfecționismul său obsesiv. Se întâmplă să copleșească regizorii cu note și idei de montaj, ajungând până la a crea propria versiune de film. De asemenea, se amestecă mereu în scenariu, din dorința de a șlefui până la perfecțiune fiecare dintre replicile care îi revin.

Timp de șase ani, a făcut un cuplu neașteptat cu Salma Hayek. Dar s-a căsătorit cu producătoarea canadiană Shauna Robertson. Au împreună un fiu pe nume Atlas, născut în 2013.

Mihaela Serea
Foto: Hepta, Wikipedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber