Personalitățile născute în Zodia Leului pe 13 august. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 13 august

Dintre personalitățile născute în Zodia Leului pe 13 august, Sebastian Stan și Kathleen Battle sunt frumoși și talentați. Fidel Castro și Alfred Hitchcock sunt geniali și carismatici. Kathleen Battle, Fidel Castro și Alfred Hitchcock au temperamente îngrozitoare. Cine rămâne, deocamdată, fără pete în CV?

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 13 august
SEBASTIAN STAN

Sebastian Stan s-a născut pe 13 august, la Constanța. În 1990, a plecat la Viena împreună cu mama lui, pianistă. După patru ani, s-au mutat la New York. Imediat, în 1994, apare în „71 Fragments of a Chronology of Chance', un film despre migrație și migranți.

Studiază actoria la Rutgers Mason Gross School of the Arts, apoi petrece un an la Shakespeare’s Globe Theatre din Londra. Primește constant roluri, începând cu cel din 2003, din serialul „Lege și Ordine'. Nu trece anul fără 1-2 roluri. Ritmul crește și ajunge la 5 roluri în 2018. O constantă în cariera lui a devenit personajul Bucky Barnes pe care îl joacă în franciza „Captain America' (2011, 2014, 2016).

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 13 august
FIDEL CASTRO

Fidel Alejandro Castro Ruz s-a născut pe 13 august 1926. Este cel mai longeviv revoluționar, apoi dictator comunist. Regimul lui a supraviețuit anului 1989 și tuturor presiunilor internaționale.

Sub conducerea lui Fidel Castro, avându-i alături pe fratele său, Raúl Castro și pe legendarul Ernesto Che Guevara, revoluția socialistă cubaneză iese învingătoare. Dictatorul Fulgencio Batista, susținut de americani, este înlăturat de la putere. Statul socialist cubanez naționalizează mijloacele de producție, inclusiv pe cele cu capital american, făcându-și din Statele Unite cel mai înverșunat dușman.

Fidel Castro deține Recordul Guinness pentru cel mai lung discurs ținut la ONU, cu o durată de 4 ore și 29 de minute, în data de 29 septembrie 1960.

Cel mai lung discurs al său în Cuba a durat 7 ore și 10 minute, în anul 1986, la cel de-al III-lea Congres al Partidului Comunist Cubanez.

Pe durata celor 49 de ani cât s-a aflat la putere, au avut loc asupra lui 638 de tentative de asasinat. Majoritatea au fost atribuite agenților CIA. Dintre mijloacele folosite: pastille otrăvitoare, trabucuri otrăvitoare,  moluşte explozive, costume îmbibate cu substanţe chimice. Toate au eșuat. Fidel Castro a murit de bătrânețe, la vârsta de 90 de ani.

Avea o avere de 500 milioane de dolari conform Forbes, deși el pretindea că nu deține nici măcar un cent al lui, personal.

Fidel Castro era un personaj carismatic. Unul dintre cei care s-au lăsat fascinați și i-au rămas prieteni pe viață a fost scriitorul columbian Gabriel Gárcia Marquez. Pe de altă parte, însă, Castro era un om paranoic, crud și răzbunător. Se apreciază că, din ordinul lui, au murit 10.000 de oameni, oponenți reali sau imaginari ai regimului.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 13 august
ALFRED HITCHCOCK

Regizorul Alfred Joseph Hitchcock, s-a născut pe 13 august 1899 la Londra. Este văzut ca cel mai reprezentativ autor de filme thriller-horror. A regizat 70 de filme și producții TV. Șase dintre filmele regizate de Alfred Hitchcock au fost nominalizate la Premiile Oscar: Rebecca (1941), Suspicion (1942), Lifeboat (1945), Spellbound (1946), Rear Window (1955) și Psycho (1961). Și n-a primit nici unul.

Ca om, era extrem de timid și de complexat. Copilăria cu un tată foarte dur, dar și fizicul dezavantajos i-au marcat negativ personalitatea. A devenit un adult urâcios, chiar crud, cu puseuri bruște de tandrețe, care mai degrabă speriau și dezgustau. Actrițele care au jucat în filmele lui au fost, la rândul lor, traumatizate de maniera autoritară și posesivă cu care erau tratate de către genialul regizor.

După moartea maestrului, soția lui a povestit într-un interviu: „Odată, în copilărie, pe când avea vreo 5 ani, tatăl l-a pedepsit într-un mod foarte original pe micuțul Alfred, trimițându-l cu un bilețel la o circă de poliție locală. Polițistul a citit biletul scris de domnul William Hitchcock și l-a închis într-o celulă pe copilul neastâmpărat pentru câteva minute. Tot restul vieții, Hitchcock s-a temut de polițiști și, din această cauză, n-a condus niciodată mașina.' (Wikipedia)

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 13 august
KATHLEEN BATTLE

Soprana de coloratură Kathleen Deanna Battle s-a născut pe 13 august 1948. Născută într-o familie umilă, cu șapte copii, din Portsmouth, Ohio, Kathleen a început să cânte la biserică, în corul gospel dirijat de mama ei. A urmat școala de muzică din oraș, apoi a primit o bursă la University of Cincinnati College-Conservatory of Music.

În 1972, își începe cariera ca solistă de operă. Are o voce cu un timbru unic, excepțional. Este distribuită în roluri de factură lirică, în opere de Donizetti, Rossini, Bellini, Mozart. Dar și în roluri dramatice, precum ariile din Simfoniile lui Mahler. A cântat cu cei mai mari muzicieni și dirijori ai lumii.

Ascensiunea ei este fenomenală, pe măsura marelui său talent. Capitolul la care nu stă la fel de bine este cel privind temperamentul și comportamentul. Că toate divele sunt dificile este mai mult sau mai puțin adevărat. Dar Kathleen Battle a fost cea mai dificilă dintre toate.

Așa se face că, în 1994, după o lungă și din ce în ce mai chinuitoare colaborare cu teatrul și orchestra Metropolitan din New York, este, pur și simplu, concediată. Motivul: comportamentul paranoic și dictatorial care nu mai putea fi suportat nici de dirijori, nici de membrii orchestrei. Se spune că, la primele repetiții de după concedierea ei, unii dintre membrii orchestrei au purtat tricouri pe care scria: „I-am supraviețuit lui Battle'.

Oare ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi lucrat Kathleen Battle cu Alfred Hitchcock? Se pare că noi, Leii de 13 august, avem calitățile noastre, dar temperamentul poate să ne facă mari probleme.

Mihaela Serea
Foto: Hepta, Wikipedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber