Personalitățile născute în Zodia Leului pe 12 august. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 12 august

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 12 august au progresat în carieră direct, fără căderi și reveniri. Îți mai amintești care era porecla frumosului grec Pete Sampras? Vrei să știi când te vei reîntâlni cel mai curând cu Cara Delevingne? Sau unde poți s-o vezi pe Simona Mihăescu, altundeva decât la TV?

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 12 august
PETE SAMPRAS

Tenismenul american Pete Sampras s-a născut pe 12 august 1971. Este grec de origine. Este unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile. Cariera lui profesionistă a început în 1988 și s-a încheiat în 2002, cu înfrângerea lui Andre Agassi în finala US Open.

În acest timp, a câștigat de șapte ori Wimbledonul. Acesta a fost un record doborât abia în 2017, când Roger Federer a câștigat pentru a opta oară. De asemenea, Sampras a câștigat de cinci ori US Open și de două ori Australian Open. A auns Nr. 1 mondial în 1993 și și-a păstrat poziția timp de 286 de săptămâni.

Punctul său forte a fost serviciul extrem de puternic și de precis, pentru care a fost supranumit 'Pistol Pete'. Punctul slab, dar pe care l-a depășit cu succes: talsemia de care suferea, o boală genetică a sângelui care provoacă frecvente stări de anemie.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 12 august
SIMONA MIHĂESCU

Simona Mihăescu, născută pe 12 august 1969 la Ploiești, este actriță de teatru. A absolvit Academia de Teatru și Film „I.L.Caragiale', promoția 1998, la clasa prof. Alexandru Repan, Victor Ștrengaru și Mitică Popescu. A debutat în teatru pe scena Tearului Mic în spectacolul „Cum vă place', după W.Shakespeare, regizat de Nona Ciobanu. Din 1997 este actriță a Teatrului Mic.

Din 1998 este cunoscută publicului larg de televiziune, de pe postul Acasă TV. Aici a prezentat de-a lungul timpului emisiunile „Ia-mă acasă' și 'Rețeta de acasă'. În prezent realizează emisiunea „Acasă, în bucătărie'. De asemenea, a apărut în telenovelele „Îngerașii' și „State de România'.

În film, a lucrat sub direcția lui Cristian Mungiu, în  „Corul pompierilor', și a lui Eugen Todoran, în „Don Juan sau dragostea pentru geometrie'.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 12 august
CARA DELEVIGNE

Cara Jocelyn Delevingne s-a născut pe 12 august 1992, într-o familie engleză de nobili și demnitari, până la a patra generație în urmă. Are sânge albastru, pentru distincție, și un strop de sânge evreiesc, pentru carismă. Este model și actriță. În 2012, a primit distincția „Modelul Anului', în cadrul galei British Fashion Awards.

Tot în 2012, și-a început cariera de actriță, jucând un rol minor într-o adaptare după „Ana Karenina'. Primele roluri importante au fost Margo Roth Spiegelman în Paper Towns (2015), Kath Talent în „London Fields', și Vrăjitoarea în „Suicide Squad' (2016).

Portofoliul ei de actriță numără până în prezent 20 de roluri, dintre care 4 în filme și unul într-un serial TV – toate aflate în post-producție. Thrillerele „London Fields' și Fever Heart, dramele „Life in a Year' și „Her Smell' sunt toate programate pentru lansare în ultima parte a acestui an. Serialul TV Carnival Row în care joacă alături de Orlando Bloom va fi difuzat în premieră în cursul anului viitor.

Mihaela Serea
Foto: Hepta, Cinemagia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber