Personalitățile născute în Zodia Leului pe 1 august. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 1 august, tudor Gheorghe, Horațiu Mălăele

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 1 august și-au creat fiecare o aură strălucitoare, tipică zodiei. Ceea ce au în comun este talentul colosal, incontestabil. Horațiu Mălăele, Tudor Gheorghe și Yves Saint Laurent s-au născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 1 august
HORAŢIU MĂLĂELE

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 1 august, Horațiu Mălăele

Horaţiu Mălăele s-a născut pe 1 august 1952, la Târgu-Jiu. Și nu mai este nevoie să spunem că este actor. Dar este și regizor, și caricaturist, și scriitor. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale' în 1975, clasa profesorului Octavian Cotescu.

A jucat în aproape 60 de filme și producții TV. A regizat filmele „Pălăria', „Nuntă mută' și „Funeralii fericite'. Dar este mai ales un actor și un regizor de teatru. Joacă la toate teatrele mari și mici din capitală, precum și în spații neconvenționale. Iar numărul spectacolelor regizate crește pe zi ce trece.

Înainte de a se hotărî pentru cariera de actor, a luat în calcul Artele Plastice. Prima expoziție de desene a avut-o în clasa a XII-a, la casa de cultură din Târgu-Jiu. Și, de atunci, desenele lui au fost expuse în peste 30 de expoziții individuale și colective. „Carigrafiile', cum le numește el.

A publicat două volume: „Rătăciri', în 2012, și „Horațiu despre Mălăele', în 2013, ambele la editura Allfa.

Horațiu Mălăiele este un Leu bine mascat. Fizionomia cu față rotundă ar putea sugera mai degrabă un nativ în Zodia Racului. Privirea este în parte ascunsă de ochelari. Nu ne dăm seama cât de pătrunzătoare este decât privindu-i caricaturile. Ceea ce răzbate din caracterul unui nativ în Zodia Leului sunt energia și nesațul cu care scoate la iveală și pune în practică toate proiectele care-i vin în minte.

Ce are teatrul și nu are filmul și care este secretul unei căsnicii fericite? Citește răspunsurile lui Horațiu Mălăele în interviul Actoria este o taină.

Vrei să știi mai multe despre Bogdan Mălăele? Citește informațiile și parcurge GALERIA FOTO.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 1 august
TUDOR GHEORGHE

Tudor Gheorghe s-a născut la 1 august 1945, în comuna Podari, județul Dolj, dintr-o familie de țărani. Copilăria, dar mai ales adolescența, i-au fost dificile. Tatăl, cântăreț la biserică, a fost arestat ca legionar și deținut politic la Aiud.

A absolvit Institutul de Teatru din București în 1966 și a fost angajat la Teatrul Național din Craiova, unde joacă și astăzi, după mai bine de 50 de ani. În 1969, a debutat într-un concert, la pregătirea căruia trudise timp de doi ani. Deci, anul viitor, va împlini 50 de ani și în cariera muzicală.

La fel ca tatăl său, nici artistul nu a fost scutit de fricțiuni cu regimul. În 1981, după primul spectacol cu titlul „Pe-un franc poet', concertul a fost interzis. Apoi apariția sa pe scenă și, mai ales, la TV a devenit o raritate, din ce în ce mai greu realizabilă. Iubitorii muzicii sale cumpărând „pe sub mână' albumele sale pe vinil. Până în 1089, apăruseră șapte albume, dintre care unul se intitula simplu, „Tudor Gheorghe'. Așa se întâmpla când, din cine știe ce motiv, în ultima clipă, titlul era interzis de cenzura comunistă paranoică.

După 1990, activitatea muzicală a lui Tudor Gheorghe a continuat, în linia obișnuită: folclor autentic, valorificarea marii poezii – inclusiv a celei scrise în închisorile comuniste – și protestul față de realitatea postrevoluționară dezamăgitoare. A înregidtrat încă 21 de albume și a pus în scenă încă 15 spectacole muzicale.

Tudor Gheorghe este, cu siguranță, un Leu tipic. Forța și imetuozitatea, hotărârea cu își duce, până la urmă, la îndeplinire proiectele sunt completate de un simț critic (uneori prea) ascuțit. Strălucirea privirii, trăsăturile nete sunt tipice fizionomiei celor născuți în Zodia Leului.

Despre debutul său în spectacolul muzical, povestește însuși Tudor Gheorghe.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 1 august
YVES SAINT LAURENT

Yves Henri Donat Dave Mathieu-Saint-Laurent s-a născut pe 1 august 1936, în Oran, în ceea ce era atunci Algeria Franceză. Din adolescență a fost atras de creația vestimentară. El era designerul rochiilor pe care le purtau mama și surorile lui. La 17 ani, a plecat la Paris, ca să lucreze pentru Christian Dior. După moartea prematură a lui Dior în 1957, Yves, la vârsta de 22 de ani, a fost însărcinat cu salvarea de la faliment a casei Dior.

În 1960, a fost recrutat de armata franceză, în timpul Războiului de Independență din Algeria. Numai că mediul s-a dovedit foarte stresant pentru el. După 20 de zile de armată, a suferit o cădere psihică atât de gravă, încât a fost internat, tratat cu electroșocuri și, ulterior, reformat.

În 1958, Saint Laurent îl întâlnise pe omul de afaceri Pierre Bergé, care avea să-i devină partener de viață și de afaceri. Împreună fondează Yves Saint Laurent Couture House, în 1961. Se completau reciproc în cel mai înalt grad. Yves era artistul, responsabil cu creația, în timp ce Pierre era creierul economic și financiar. Succesul a fost uriaș.

În 1976, cuplul Saint Laurent – Bergé se desparte, însă cei doi continuă să rămână în relații bune și să ducă mai departe afacerile. În 2008, Saint Laurent este diagnosticat cu cancer cerebral, dar Bergé, în acord cu medicul, îi ascund diagnosticul, pentru că pacientul nu prezenta destulă forță morală ca să suporte adevărul.

Cu câteva zile înainte de moartea lui Saint Laurent, cei doi au încheiat un parteneriat civil. Aceasta, nu în vederea dreptului de succesiune, după cum explică Bergé. Ei, oricum, încheiaseră testamente în care se numeau unul pe celălalt ca succesori. A fost doar consfințirea simbolică a legăturii lor unice, indestructibile.

Creațiile lui Yves Saint Laurent nu au vârstă. O demonstrază această GALERIE FOTO.

Mihaela Serea
Foto: Wikipedia, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber