Personalitățile născute în Zodia Leului pe 17 august. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalități născute în Zodia Leului pe 17 august, Robert De Niro, Claudiu Bleonț

Ce a trebuit să facă Robert De Niro pentru rolul boxerului, care i-a adus Premiul Oscar? De ce au divorțat părinții lui? Ce a reprezentat Claudiu Bleonț pentru publicul din anii ʽ80? Personalitățile născute în Zodia Leului pe 17 august au un fel foarte particular de a străluci.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 17 august
Robert De Niro

Personalități născute în Zodia Leului pe 17 august, Robert De Niro

Robert Anthony De Niro Jr. s-a născut pe 17 august 1943, la New York. Când Robert Jr. avea doi ani, părinții lui au divorțat. Tatăl a anunțat că, de fapt, este gay. A crescut cu mama, iar cu tatăl s-a reconectat la maturitate.

A debutat în film la 20 de ani, dar rolul cu care a atras atenția a fost Vito Corleone tânăr, în Nașul – Partea a II-a, în 1974. Pentru acest rol a primit Premiul Oscar pentru rol secundar. Ulterior, este sistematic distribuit în roluri de italian, mafiot sau nu. Iese din tipar cu rolul de dislexic din Stanley & Iris (1990), în care joacă alături de Jane Fonda. De asemenea, cu rolul din Awakwning (1990), în care este un tânăr care își revine temporar din starea de catatonie cauzată de o infecție cerebrală. Pentru acest rol, este nominalizat la Oscar.

Personalități născute în Zodia Leului pe 17 august, Robert De Niro

Al doilea Premiu Oscar, de data aceasta pentru rol principal, îl primește pentru rolul boxerului Jake La Motta din Raging Bull (1988). Cu același rol câștigă și Globul de Aur. Pentru acest rol, De Niro a făcut eforturi uriașe. S-a antrenat la box, s-a documentat în legătură cu epoca și, mai ales, s-a îngrășat cu 27 kg pentru scenele din final.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 17 august
CLAUDIU BLEONȚ

Personalități născute în Zodia Leului pe 17 august, Claudiu Bleonț

Claudiu Bleonț s-a născut pe 27 august 1959 în București. a urmat Institutul de artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale' din București, clasa profesor Grigore Gonța (1979 – 1983). La absolvire, a primit, ca toți absolvenții de facultate, repartiția guvernamentală obligatorie. A fost trimit la Teatrul de Stat Valea Jiului din Petroșani, ceea ce nu era o situație proastă. Pas cu pas, a reușit să vină la Teatrul Național din București.

În film, a debutat în 1983, în Concurs, de Dan Pița. Filmul avea multe conotații subversive și o distribuție excepțională. Publicul l-a plăcut imediat, pentru că era singura figură inocentă în mijlocul unor personaje odioase. Apare în 1985 în următorul film al lui Dan Pița, Pas în doi și din nou face un rol bun. Deja i se atribuie reprezentativitatea pentru generația sa. Era ceea ce se aștepta: candoarea dincolo de care să răzbată revoltă. Aspirația cea mai înaltă în vremurile cenușii ale anilor ʽ80.

După 1989, se dedică mai ales teatrului, cu mai rare apariții în film. Iar acestea se leagă de numele marilor regizori: Dan Pița, Lucian Pintilie, Nicolae Mărgineanu, Radu Gabrea. Candoarea, treptat dispare și face loc unui temperament imprevizibil. Are apariții și manifestări excentrice, este controversat. Însă are, întotdeauna, o motivație dincolo de gesturile și deciziile sale. Continuă să fie un nume și o autoritate, mai ales în teatrul românesc.

Mihaela Serea
Foto: Hepta, Wikipedia, Cinemagia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber