Patru idei practice pentru a-ţi transforma livingul într-un spaţiu de vis

Patru idei practice pentru a-ţi transforma livingul într-un spaţiu de vis

 

Este foarte posibil ca alegerile făcute în decorarea casei la momentul în care te-ai mutat să fi fost cele mai potrivite. Însă, după mai mulți ani, unele dintre acele decizii estetice pot părea neinteresante. Din fericire, ai nevoie doar de mici investiții și ceva mai multă creativitate pentru a face unele schimbări de decor. Ideile prezentate mai jos, oferite de unii dintre cei mai mari designeri de interior, vor transforma în mod garantat livingul într-un spațiu de vis.

Instalează un șemineu şi fă din el punctul central al livingului

Dacă ai un spațiu care pare prea încărcat cu mobilă, adoptă stilul minimalist pentru masa de cafea, scaune sau fotolii și arunca o privire pe modelele de șeminee electrice. Unele sunt concepute cu fum şi flăcări realiste și arată atât de bine, încât poți să beneficiezi de confortul şi efectul unui şemineu real şi utilitatea versiunii electrice. În plus, telecomanda te ajută să reglezi temperatura “focului” din confortul fotoliului sau al canapelei. 

Nu te limita doar la a-l cumpăra și instala, ci ocupă-te și de spațiul care îl înconjoară. Caută piese frumoase din lemn și marmură, poți colinda chiar anticariatele și magazinele second hand, pentru a face din șemineu un punct central al livingului.

Decorează pereții

Dacă pereții par prea netezi, adaugă o mică sculptură, aceasta fiind o alternativă grozavă pentru o tapiserie sau un tablou. Nu trebuie să fie vorba neapărat despre o lucrare realizată de un maestru. Este suficient să vrei să fii mai degrabă nonconformist atunci când alegi piesele respective. Dacă ești talentat, nimic nu te poate împiedica să expui o lucrare făcută de tine. 

De asemenea, poți îmbrăca unul dintre pereți într-un tapet cu imprimeu interesant. Chiar dacă acesta este îndrăzneț, faptul că acoperi doar unul dintre pereți te va ajuta să nu încarci vizual livingul.

Transformă dezordinea în colecții

Acele multe “nimicuri” care oferă privitorului senzația de dezordine și pot transforma lesne spațiul într-unul kitsch pot deveni mini-colecții dacă sunt grupate în obiecte similare. Obiecte de dimensiuni mici pot fi combinate cu câteva mai mari, precum suporturi pentru lumânări sau simple ghivece cu plante, devenind niște colecții interesante, care pot avea o semnificație anume pentru proprietarul casei.

Încorporează în decor accesorii pe care le-ai achiziționat în timpul călătoriilor, nu neapărat piese scumpe. De exemplu, o simplă carte poștală poate deveni un obiect de decor șic dacă este așezată într-o ramă frumoasă. Hărțile, mai ales în limbi străine, pot arăta și mai interesant. Este vorba despre mici detalii care pot constitui punctul de pornire al unei conversații interesante și care documentează în același timp povestea ta în locuința proprie.

Mobila ca accent de culoare

Poți încerca să împrospătezi aspectul camerei cu ajutorul câtorva piese de mobilier într-o culoare puternică, precum galben, roșu, verde, albastru, chiar violet. Specialiștii spun că astfel de culori, folosite în locul potrivit, pot înviora spațiul.

Nu trebuie să cheltui foarte mulți bani pentru a face din living un loc mai interesant. Piese de mobilier și de decor unice pot fi găsite și în magazinele second hand. Este adevărat că durează mai mult timp să faci un tur prin astfel de magazine, dar aceste obiecte pot transforma foarte mult o zonă considerată plictisitoare.

De asemenea, vechile piese de mobilier pot fi transformate în mod spectaculos prin simpla înlocuire a tapițeriei și a accesoriilor.

Nu în ultimul rând, nu trebuie să rămâi fidel unui anumit stil pentru a demonstra coerență în ceea ce privește designul. Elementele vechi și cele moderne pot fi combinate în același spațiu fără ca acesta să pară aglomerat.

Cel mai important aspect de care trebuie să ții seama în momentul în care decizi să redecorezi este să nu exagerezi și să asculți de impulsuri. Designul interior este, de fapt, o formă de artă, așa că permite-i laturei tale creative să se manifeste. Fii îndrăzneț, fii creativ și permite-ți să greșești: este o parte a procesului de învățare, iar rezultatul te va uimi.

Material realizat cu sprijinul bricodepot.ro

Sursa foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Familie- casa