Parastasul de 40 de zile al Stelei Popescu a fost amânat. Care este motivul?

parastas Stela Popescu

Îndrăgita actriță Stela Popescu a încetat din viață pe data de 23 noiembrie, la vârsta de 81 de ani. La aproape o lună de la evenimentul care a îndurerat o țară întreagă, familia ar fi trebuit să se ocupe de parastasul de 40 de zile, însă acest lucru nu va fi posibil în perioada imediat următoare.

De ce a fost amânat parastasul de 40 de zile al Stelei Popescu?

Parastasul de 40 de zile reprezintă una dintre cele mai importante slujbe care se fac în memoria unei persoane decedate. Chiar dacă se spune că parastasul nu trebuie amânat, ci trebuie făcut chiar înainte de cele 40 de zile în cazul în care data la care se împlinesc acestea cade în cursul săptămânii, familia Stelei Popescu este nevoită să amâne parastasul până după sărbători.

Parastasul de 40 de zile ar fi trebuit să aibă loc sfârșitul acestui an, dar pentru că între Crăciun și Sfântul Ion nu se fac pomeni, familia trebuie să aștepte până după sărbători pentru a face parastasul în memoria Stelei Popescu.

„În jurul datei de 31 decembrie urma să aibă loc pomana actriţei, dar ea se va decala pentru anul viitor. Motivul este legat de faptul că în perioada dintre Crăciun şi Sfântul Ion nu se organizează niciun parastas, astfel că nici cel al Stelei. În aceste condiţii, Dan Puican a anunţat că el va face o masă mare şi va merge la cimitir cu pachete în jurul datei de 15 ianuarie', au spus persoane din cadrul Teatrului “Constantin Tănase”, potrivit stirilekanald.ro.

Pentru a respecta tradiția bisericească, familia Stelei Popescu a decis ca parastasul să aibă loc pe data de 15 ianuarie, atunci când vor fi împărțite lucruri în amintirea cunoscutei actrițe.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Nume grele ale scenei românești regretă dispariția actriței Stela Popescu

Motivul pentru care Stela Popescu nu a avut copii biologici

Brigitte Sfăt a făcut o dezvăluire total neașteptată: „Citesc Biblia în fiecare zi. Este refugiul meu'

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete