(P) Tot ce trebuie să știi despre apartamentele de vânzare din Timișoara. Cum e oferta și cu cât se vând

apartamentele de vânzare din Timișoara

Fără îndoială, Timișoara și împrejurimile sale sunt atractive atât pentru dezvoltatorii de proiecte imobiliare, cât și pentru cumpărători. Dar care mai e prețul pentru un metru pătrat util în apartamentele de vânzare din Timișoara?

Timișoara e bine cotată, din acest punct de vedere. Cu un preț mediu de 1.200 de euro pe metru pătrat util pentru un apartament, indiferent de anul construcției, Timișoara este pe locul al treilea într-un clasament național.

Conduce Cluj-Napoca, cu 1.560 de euro pe metru pătrat util, și București, cu 1.320 de euro pe metru pătrat util în apartamentele puse la vânzare.

La fel că celelalte mari orașe, Timișoara a resimțit, încă din prima parte a lui 2019, tendința națională de temperare a cererii de locuințe, în contextul stabilizării pieței autohtone.

Totuși, perspectivele dezvoltării rezidențiale ale acestui oraș, dar și a împrejurimilor sale, se mențin pe plus, potrivit datelor din piață.

Conform statisticilor publicate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în primul trimestru al anului în curs au fost încheiate, pe plan național, un număr de 116.109 de vânzări de imobile. E într-adevăr o scădere de 22% față de perioada similară din 2018, când la nivel de țară erau consemnate 148.951 de asemenea operațiuni.

În aceeași perioadă, în județul Timiș a avut loc o scădere similară (-24%) a numărului de tranzacții imobiliare, de la 8.685 la 6.572.

Însă, spre deosebire de alte județe, în Timiș tranzacțiile cu terenuri au fost, de departe, cele mai
numeroase, ceea ce arată menținerea unui apetit ridicat pentru construcții.

Astfel, în primul trimestru din 2019, terenurile extravilane au făcut obiectul a 2.064 de contracte, acestea fiind urmate, ca pondere, de tranzacțiile cu terenuri intravilane fără construcții, 1.800 la număr.

Pe de altă parte, achizițiile de unități individuale și cele de terenuri intravilane cu construcții se situează la egalitate, cu un total de câte 1.354 de tranzacții încheiate.

În ceea ce privește construcțiile de locuințe la nivel de județ, anul trecut s-a atins un total de 4.220 de unități finalizate – în creștere de la 4.020 de locuințe predate în 2017, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS).

De menționat este că, în ultimii cinci ani, volumul locuințelor finalizate în Timiș s-a înscris pe un trend continuu crescător.

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Familie- casa