(P) Sate pitoreşti şi peisaje uluitoare, în Kefalonia

Kefalonia este un loc fermecător pentru o vacanţă aşa cum ai visat-o, cu sate pitoreşti înconjurate de păduri de un verde luxuriant, peisaje de vis, plaje exotice şi mănăstiri bizantine ce completează imaginea acestei insule spectaculoase.

Kefalonia

Atracţii fără sfârşit

Kefalonia este o sursă inepuizabilă de idei de activităţi şi obiective turistice interesante, pentru că această destinaţie grecească are de oferit mult mai multe decât marea şi plajele cu nisip fin, care de altfel nu sunt deloc de neglijat. Pentru cele mai frumoase experienţe la malul mării, vizitează uluitoare plaje din Lourdas, Myrtos, Skala sau Antisamos, fiecare cu farmecul şi cu atracţiile sale.

Printre cele mai importante obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi în sejurul în Kefalonia se numără Lacul Melissani, Castelul Saint George, Farul din Argostoli, cu un stil arhitectural impresionant, şi Peştera Drogarati, cu fantastice stalactite şi stalagmite. Explorează şi satele pitoreşti Assos şi Fiscardo, ce mai păstrează încă din farmecul de odinioară, de parcă vremurile moderne nici nu ar fi ajuns până aici.

Insula cu 365 de sate

Despre Kefalonia se spune că ar avea peste 365 de sate, fiecare cu atracţiile şi cu frumuseţile sale, iar Fiscardo, poziţionat la 50 km de capitala Argostoli, este unul dintre cele care te cuceresc de la prima vedere. Unicitatea locului vine de la istoria tumultuoasă şi rezistenţa cu care a trecut peste încercările timpului, dintre care cel mai important a fost marele cutremur din 1953, când Fiscardo s-a păstrat intact, în timp ce majoritatea clădirilor istorice din Kefalonia erau distruse.

Acest sat tradiţional pescăresc te întâmpină cu o atmosferă caldă şi uşor cosmopolită, care te invită să-i descoperi frumoasele clădiri cu arhitectură veneţiană, case minunat colorate ce oferă staţiunii un farmec unic ce reflectă patrimoniul bogat al insulei. Porneşte în explorarea împrejurimilor şi descoperă ruinele unei aşezări paleolitice, numeroase biserice bizantine şi un muzeu natural.

de Geanina Ichim

Sejur Kefalonia

Hotel Kalypso 2*+ – 155 euro + 329 lei/persoană, 6 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber